Kristijan Golubović na televiziji Hepi davao uputstva kako nekog ubiti i ne biti uhvaćen

Region

Osuđeni kriminalac je rado viđen gost na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Dva masovna ubistva koja su se desila prethodne nedelje u Srbiji, u kojima je ubijeno 17 ljudi i povređeno 20, bila su brutalan okidač za debatu o nasilnom sadržaju koji se plasira na televizijama sa nacionalnom frekvencijom.

Imajući u vidu da je masovni ubica iz Mladenovca U.B. često isticao da mu je osuđeni kriminalac Kristijan Golubović idol, po ko zna koji put postavljeno je pitanje zbog čega se daje medijski prostor pojedincima poput njega, i zašto je rado viđen gost na Pinku i televiziji Hepi.

Osim učešća u rijalitiju „Zadruga“ tokom kojeg je više puta bio akter svađa i tuča, a koristio je gotovo svaku priliku i da se pohvali svojim kriminalnim radnjama u prošlosti, Goluboviću je i nakon izlaska iz Zadruge dat prostor da na televizijama sa nacionalnom frekvencijom govori o ubistvima, krađama i pretnjama.

Prilikom jednog od tih gostovanja voditelji na televiziji Hepi nisu osetili potrebu da ga zaustave u trenutku kada je sa gledaocima podelio zaključak da je ubistvo „najlakše kriminalno delo“.

On je u tom gostovanju bukvalno dao uputstvo kako nekog ubiti i ne biti prepoznat i uhvaćen.

Golubović je nedavno bio gost i jutarnjeg programa Pinka, a tom prilikom je imao nekoliko bizarnih izjava, na koje je sa osmehom na licu voditeljka Jovana Jeremić klimala glavom. Pinkov sistem vrednosti najbolje je prikazan na sredini razgovora, kada je Jovana Jeremić Golubovića nazvala „zapadnjačkim Robinom Hudom“.

Voditeljka je pre puštanja reklama ponosno istakla da nijedna televizija u tom trenutku nije gledanija.

I tako je višestruko osuđivani kriminalac delio lekcije na televiziji sa nacionalnom frekvencijom. Golubović je u zatvoru bio u više navrata, u Srbiji i Grčkoj, zbog oružanih pljački, krađe automobila, iznude novca, dilovanja droge (u jednoj od akcija 2010. uhapšena je i njegova majka). Predstavlja se kao veliki vernik, hrišćanin, a zbog dilovanja je uhapšen u crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Hapšen je u akciji Sablja, a učestvovao je i u dokumentarnom filmu “Vidimo se u čitulji”.

Golubović trenutno vodi emisiju „Bajke iz podzemlja“ na Red televiziji koja je u vlasništvu Željka Mitrovića.

Podsetimo, javnost je burno reagovala i kada je Golubović krajem aprila ove godine posetio osnovnu školu „Đura Jakšić“ na Kanarevom brdu u Beogradu. On je u pratnji grupe „Crni Cerak“ u ovu školu došao kako bi snimili spot, a potom je snimak postavio na društvene mreže.

Direktorka OŠ „Đura Jakšić“ Tamara Jelić ubrzo je smenjena sa te funkcije.

nova.rs