Damir Kedžo za Hello!: Volio bih glumiti u krimi seriji, a od teorija zavjera najdraža mi je ona da sam ja – Goran Karan

Showbizz

Poznati hrvatski pjevač Damir Kedžo u velikom intervjuu za Hello! otkriva brojne zanimljivosti i svoje buduće planove

Nagrađivani hrvatski pjevač, jedan od najbolje odjevenih muškaraca iz javnog života, bivši član boy banda i pobjednik showa “Masked Singer”, sve je to, a i puno više Damir Kedžo, svestrani glazbenik iz Omišlja.

Blizanac po horoskopu, Damir Kedžo uvijek je u akciji i novim projektima, a nakon velike pobjede u poznatom TV showu, za Hello! Croatia otkrio je sve što bi njegove fanove moglo zanimati – od toga koje ga teorije fanova najviše zabavljaju, u kakvoj bi seriji volio glumiti, koji parfem nosi te u kojoj će zemlji možda snimiti novi spot.

Bok Damire, drago nam je što vas imamo priliku ugostiti na hrvatskoj inačici portala Hello! Kako ste ovih dana? Što se trenutno događa u životu Damira Kedže?
Izvrsno sam. Promoviram posljednji singl, završavam album, radim na novoj glazbi i slavim pobjedu u Masked Singer Hrvatska.

Čestitamo, vi ste novi pobjednik showa “Masked Singer”! Kakav je osjećaj i po čemu se taj show razlikuje od drugih uspjeha u vašoj karijeri?
Hvala od srca! Najviše se razlikuje po količini zabave koju sam doživio. Uistinu mi je bilo
jako zabavno stvarati cijeli show, osjećao sam se super cijelo vrijeme, bio sam dosta
opušten pa mi je i samo iskustvo i sjećanje na show predivno.

Upravo ste izbacili singl “Zbog tvojih pogleda” te snimili atraktivan spot. Koliko se pronalazite u riječima Matije Cveka za tu baladu?
Svi smo imali razna iskustva i bili u različitim vezama u životu. Neke su nas naučile kako želimo biti voljeni, a neke kako ne želimo biti voljeni – tj. bile su nam lekcija. Upravo se o tome radi u ovoj pjesmi, mislim da se svatko do nas može prepoznati u stihovima “na svojim leđima ja nosim kamenje i gradim zidove da brane me”. Ti su me stihovi kupili na prvu, tu sam prepoznao sebe i neke svoje veze iz kojih sam puno naučio.

Kakvu glazbu slušate privatno – koje domaće, a koje strane izvođače? Koju ćete pjesmu pustiti kad želite plesati, a koju kad se osjećate emotivno?

Moram priznati da me prvenstveno kod glazbe kupuju dobri vokali. To mi je prioritet. Tu ne mogu ne spomenuti Whitney Houston, Mariah Carey, Celine Dion, Stevie Wonder, Sam Smith, Adele, a od domaćih Lu Jakelić, Toše, Nina Badrić, Doris Dragović, Dino Merlin i Severina. Vrlo često slušam i glazbu bez vokala i soundtrackove filmova. Tu moram izdvojiti Hansa Zimmera i Enia Morriconea. Plešem na Shakiru 😉 , a u emotivnoj fazi slušam temu iz filma Malena.

Znamo da ste zauzeti stalnim nastupima i brojnim poslovnim obvezama no planirate li uskoro neki godišnji odmor ili privatno putovanje?
Budući da sam si na listu obaveza dodao i studiranje na Poslovnoj akademiji Par u Rijeci, jedini odmor koji ću si priuštiti biti će onaj sa kolegama brucošima u okviru programa “Sail and Learn” u kolovozu ove godine. Spojiti ću fax i odmor i nadam se da ću se ipak malo uspjeti odmoriti. Planiramo krajem godine otputovati izvan Hrvatske na snimanje još jednog spota. Kako smo 2022. snimali u Jordanu na plus pedeset, vrijeme je da odemo u malo hladnije krajeve. 😉

Kakva vas putovanja najviše vesele, postoji li must have destinacija o kojoj maštate?
Najviše me vesele putovanja u daleke destinacije gdje sam uronjen u neku potpuno drugu kulturu. Tad najviše uživam. Volio bih otići u Japan, ta me destinacija u posljednje vrijeme jako privlači. Tko zna, možda tamo snimim spot.

Koja vas je serija u posljednje vrijeme oduševila? Jeste li od onih koji bingeaju cijelu sezonu ili radije “lovite epizode” kad stignete?
Dugo me neka serija nije baš oduševila. Zadnje što sam pogledao bila je cijela sezona serije “The Last of Us”.

Kad smo kod serija, iste li i sami voljeli glumiti u nekoj i kakav bi bio lik kojeg bi voljeli odigrati?
Volio bih glumiti u nekoj seriji i volio bih glumiti u dva različita žanra. U nekoj dobroj kriminalističkoj ili političkoj serija gdje bih glumio negativca ili u nekoj humorističnoj seriji.
Možda bi mi baš uloga u humorističnoj seriji najviše odgovarala jer bi na setu zasigurno bilo
smiješno, jako kreativno i zabavno.

U vaše odlične glumačke sposobnosti već smo se uvjerili u predstavama “Crna kuća” i “Mamma Mia”. Planirate li skorašnji povratak na scenske daske u ulozi glumca?
Ako se dogodi neki projekt koji će me jako privući naravno da ću se prijaviti na audiciju. Nikada nisam rekao ne kazalištu i u tome beskrajno uživam.

Koji je vaš omiljeni parfem? Postoji li neki koji nosite godinama ili ih volite mijenjati?
YSL M-7 Oud Absolu i definitivno parfem kojeg koristim najduže do sada je Disquared He Wood.

Kojih je pet vama najdražih odjevnih komada iz vaše garderobe koje biste spakirali za
putovanje?
Uz pretpostavku da idemo u toplije krajeve 1. svijetle traperice 2. bijele tenisice 3. bijela majica 4. lagana maslinasto zelenu vjetrovku 5. svijetlo sive desert boots.

Kako izgleda vaš go-to outfit za proljeće?
Omiljeni proljetni outfit su definitivno kratke bež chino hlače, bijela majica uz neki statement sat sa nekim što luđim šarenim tenisicama.

U svijet glazbe ušli ste vrlo mladi te odmah u startu doživjeli uspjeh i vriskove obožavateljica.
Ipak, uspjeli ste ostati staloženi i bistre glave sagraditi samostalnu karijeru. Na primjerima
kao što su Justin Bieber i Britney Spears možemo vidjeti koliko teško može biti u Americi
doživjeti slavu u nježnim tinejdžerskim godinama, zbog velikog pritiska medija i paparazza, dok su u Hrvatskoj glazbenici ipak malo slobodniji te mogu prošetati cestom bez skupine zaštitara. Ipak komentari na društvenim mrežama mogu biti itekako otrovni bez obzira na
zemlju u kojoj se nalazimo. Kako se nosite s društvenim mrežama?
Društvene mreže gledam isključivo kao kreativnu platformu za sve ono što želim podijeliti sa
svojom online zajednicom i publikom i bilo kakve toksične komentare ne doživljavam osobno.
Nastojim svako toliko napraviti zdravi detox od društvenih mreža pa se radije okrenem nekoj dobroj knjizi, zanimljivom dokumentarcu ili filmu.

Nedavno ste progovorili o važnosti mentalnog zdravlja te vlastitom iskustvu. Što iz dana u
dan radite kako biste si (probali) osigurati mir duha. Jeste li promijenili neku životnu naviku
ili pronašli neku taktiku koja vam svaki dan čini pozitivnijim?
Prvenstveno se budim sa namjerom. Prvu stvar koju napravim ujutro nakon buđenja je priprema i dobar plan kako ću započeti dani i što ću sve raditi tijekom dana. Moram priznati da sam često prije navigirao kroz život na autopilotu, sada je to svjesno planiranje aktivnosti. Isto tako uz Wim Hoff metode disanja sa Youtube kanala, pomažem sam sebi smiriti tijelo čak i kada sam pod najvećim stresom.

Mnogi naši, ali i strani glazbenici kreću i u poduzetničke vode pa se uz snimanje i koncerte
bave i vlastitim tvrtkama vezanim za modu, kozmetiku ili dizajn. Imate li i sami takve
ambicije ili je vaš fokus trenutno sto posto vezan uz umjetnost?
Sto posto sam vezan sa svoju umjetnost i glazbu. Imam negdje u primisli nekakve poslovne ideje, ali mislim da za njih još nije vrijeme. Sav svoj fokus i energiju dajem na glazbenom planu jer imam jako veliku želju za radom i mogu još puno toga pružiti. Možda se u budućnosti okušam u nekom pothvatu u poduzetničke vode ali uvijek uz glazbu. To će onda biti iz čistog gušta ili kao nekakav dodatni način izražavanja moje kreativnosti.

Što od Damira Kedže možemo još očekivati u 2023. godini, i što si sami priželjkujete?
Priželjkujem si puno posla, nastupa i koncerata jer to najviše volim, možda neko putovanje, novi album i početak rada na idućem. Radim na novim pjesmama od kojih će jedna ugledati svjetlo dana već tamo sredinom ljeta. Do tada promoviram novi singl “Zbog tvojih pogleda” i pripremam nastup na CMC festivalu ove godine 10.06. u Vodicama.

Vratimo se sad malo na show “Masked Singer” u kojem ste pobijedili. Je li bilo teško čuvati tajnu? Kakvi ste po prirodi, volite li otkriti stvari bližnjima ili niste imali problema s probama i nastupima “u tajnosti”?
Inače volim dijeliti svoje tajne s bliskim osobama, ali ovaj put sam jednostavno odlučio da nikome neću ništa govoriti, neka to bude moja mala slatka tajna. Često kada bi me i pitali pravio bih se kao da nemam pojma o čemu pričaju. Bilo mi je sve to skupa jako fora i zabavno.

Koji su izazovi pjevanja pod takvom maskom?
Najveći izazov pjevanja pod maskom je činjenica da moraš održavati masku stabilnom i držati
dobar balans s obzirom na 15 kila tereta same maske na svojim ramenima. Navikne se čovjek brzo na sve pa sam tako i ja ušao u svoju ulogu izdržljivog tovara.

Jeste li pratili teorije fanova tko je ispod koje maske i koja vam je bila najzabavnija
pretpostavka za vašu?
Jesam, apsolutno. Najsmješnija teorija zavjere mi je bila ona da je Borko uporno iz tjedna u tjedan ponavljao da sam ja Goran Karan. To mi je definitivno bilo najsimpatičnije.

Jeste li pratili strana izdanja ovog showa u kojima su nastupile brojne zvijezde, ako
da – koji vam je najbolji nastup ikad?
Gledao sam i moram priznati da su mi Joss Stone i Anastacia bile najbolje. Čim sam vidio da Anastacia dolazi u Hrvatsku, pod dojmom njenog nastupa u showu “Masked singer”, odmah sam poželio doći na njezin koncert.

Koji je najbolji savjet koji ste primili vezano za pjevanje pod ogromnom maskom?
Najbolji savjet koji sam primio je kada te tako bace u vatru da pružiš najbolje od sebe
Nema druge.

Što biste preporučili svim kolegama koji će se natjecati u nadolazećim sezonama showa “Masked Singer”?
Da se zabave i prepuste showu. Sve ostalo je čista uživancija.

Koja je vama maska ove sezone bila najdraža?
Četkica i pasta za zube, i naravno – Čudovište.

hellomagazin.hr