VIDEO Jokić odgurnuo vlasnika protivničke ekipe! ‘On je prvi stavio ruku, ne može to raditi…’

Region

Jokić je htio uzeti loptu i pokrenuti kontranapad, ali vlasnik Sunsa to mu nije dozvolio, nakon čega mu je srpski košarkaš uzvratio odgurivanjem laktom

Nezampaćeni incident dogodio se na četvrtoj utakmici druge runde NBA doigravanja između Phoenix Sunsa i Denver Nuggetsa. Sunsi su pobijedili sa 129-124 i time izjednačili u seriji, a u prvom je planu ponovno Nikola Jokić (28).

Samo što ovaj put Jokić nije samo u središtu pažnje zbog sjajne košarke. Naime, krajem druge četvrtine srpski košarkaš našao se u sukobu s vlasnikom Sunsa. Naime, Jokić je blokirao pokušaj polaganja DeAndrea Aytona, koji je pao među publikom nakon pokušaja da ‘spasi’ loptu.

Jokić je vidio priliku za uzeti loptu i pokrenuti kontranapad, ali u tom ga je pokušaju zaustavio naizgled običan navijač, kod kojeg se našla lopta. Ipak, taj je navijač bio Mat Ishbia, vlasnik Sunsa, koji je imao loptu u naručju. Jokić mu je prišao i išao uzeti loptu, što mu ovaj nije tako lako dozvolio dok igrač Sunsa leži pored terena.

‘On je prvi stavio ruku na mene’
Taj se potez nije svidio Jokiću, koji ga je odgurnuo laktom, dok se Ishbia, možda i pomalo teatralno, bacio na pod. Jokić je kažnjen tehničkom zbog nesportskog ponašanja.

– On je prvi stavio ruku na mene. Mislio sam da liga želi zaštititi nas igrače, ali valjda sam u krivu – komentirao je Jokić nakon utakmice.

NBA inače ima stroga pravila oko ponašanja navijača u areni. Oni ne smiju ometati ili vrijeđati igrače, pa tako nije neuobičajeno da se igrači i sami požale na ponašanje navijača, a zaštitari ih zatim izbace iz arene. Međutim, drugačije je kada igrate u protivničkoj areni, a nađete se u sukobu s vlasnikom tog kluba, što je bio slučaj za Nikolu Jokića…

– Sjedi pored terena. Znači, on je isto navijač, zar ne? Ne može utjecati na igru tako što drži loptu u svojim rukama – dodao je Jokić nakon utakmice.

Jokićeva utakmica života
Inače, Jokić je odigrao jednu od najboljih utakmica u životu. Zabio je 53 koša (šut 20-30) uz čak 11 asistencija, ali to nije bilo dovoljno Denveru za pobjedu protiv Sunsa.

Devin Booker i Kevin Durant zabili su po 36 koševa u pobjedi Phoenixa, a peta utakmica igrat će se u Denveru u noći s utorka na srijedu.

24sata