KORISTITE OVAJ PREDMET I ISPRŽIT ĆETE SAVRŠENO JAJE NA OKO: DOMAĆICE OTKRILE TRIK KOJI UVIJEK ODRADI POSAO

Hrana i pice

KORISTITE OVAJ PREDMET I ISPRŽIT ĆETE SAVRŠENO JAJE NA OKO: DOMAĆICE OTKRILE TRIK KOJI UVIJEK ODRADI POSAO

Iskusne domaćice otkrivaju dva nikad jednostavnija trika za savršeno ispržena jaja na oko. Prženje jaja je, priznat ćete, jedan od najlakših poslova u kuhinji i apsolutno svako može bez problema da ga obavi, zar ne? Zapravo, ne. Tačno je da jaja na oko može apsolutno svako da isprži, ali rijetko ko zna da isprži jaja na oko tako da ona budu savršena. Razbiti jaje iznad tave sa vrelim uljem, vjerovali ili ne, uopšte nije dovoljno.

Srećom, iskusne domaćice su često voljne da nam otkriju trikove zahvaljujući kojima njihova jela, ali i torte i kolači uvijek budu savršeni. Kada su jaja na oko u pitanju, a znamo da mnogi vole da ih jedu za doručak, pa čak i večeru, dva trika uvijek pale.

Ono što je kod pripreme jaja na oko najbitnije jeste da umjesto ulja koristite puter. Pored toga, uvijek gledajte da jaje razbijete što bliže tavi, da se žumance ne bi raširilo.

Međutim, postoji trik koji ne samo da je lakši, već je i bolji. A šta je potrebno da uradite? Kada razbijete jaje u tavu, uzmite čačkalicu i probodite jaje na mjestu gdje se spajaju žumance i bjelance. Na taj način će se ono lepo rasporediti po tavi i ravnomjerno će se pržiti.

I to je sve! Sada zaista postaje jednostavno.

hayat.ba