Zbog debljine se osjećao zarobljeno u vlastitom tijelu, a ono što je postigao je inspiracija svima

Region

Dustin Brown se zbog debljine osjećao zarobljeno u vlastitom tijelu. Dao je obećanje svome ocu na samrti da će smršaviti, a ono što je postigao kroz svoju prehranu i vježbanje je inspiracija svima nama.

Prošlost je gotova, budućnost se još nije dogodila… postoji samo danas. Ovaj je osjećaj filozofske prirode, no za Dustina Browna to je i kodeks po kojemu treba živjeti.

Prije dvadeset godina, Dustin je neko vrijeme imao preko 215 kilograma i borio se s agorafobijom i kompulzivnim prejedanjem. Osjećao se zarobljeno u vlastitom tijelom i bespomoćnim da išta učini u vezi s tim.

Kad mu je 2004. godine otac umro od raka, za Dustina je to bila prekretnica. Držao je oca za ruku kada je odlučio da će učiniti nešto po pitanju njegove težine kako bi izbjegao vlastite zdravstvene probleme. Dustin se bacio na boks, dizanje utega i hodanje.

Njegov dijetalni način prehrane nije bio održiv
Između 2006. i 2009. uspio je smršavjeti nevjerojatnih 112 kilograma! Nažalost, mršavljenje je krenulo krivim smjerom, a njegova nova način prehrane jednostavno nije bio održiv.

Završio je nazadujući i vratio gotovo svu težinu. Do 2017. dosegao je prijelomnu točku i odlučio ovaj put smršaviti na zdrav način.

Kako je uspio ostaviti po strani neuspjehe iz prošlosti i krenuti ispočetka? Svaki dan je ustajao i stavljao jednu nogu ispred druge. Korak po korak, dan po dan!

“Danas je bio jedini dan koji sam morao osvojiti,” rekao je u videu. “Što radiš danas?”

Čovjek je smršavio 130 kilograma prirodnim putem
Godine 2023. Dustinov prijatelj Alexus pokrenuo je GoFundMe stranicu kako bi mu pomogao priuštiti operaciju uklanjanja viška kože koji ima zbog svog ekstremnog gubitka težine.

“Izgubio je 130 kilograma sam bez operacije i ostao je s ogromnom količinom opuštene kože”, rekao je Alexus.

“Utječe na njega fizički (osipi, ograničena pokretljivost, peckanje, bol u leđima) i psihički. Dustin se teško borio da povrati svoje zdravlje i život i ne želi ništa više nego da se osjeća ugodno u vlastitoj koži.”

Putem GoFundMe kampanje prikupljeno je gotovo 52 000 dolara, a Dustin je oduševljen što je konačno napravio sljedeći korak na svom putu koji će mu promijeniti život!

Inspiracija za sve nas!
Bez obzira imate li nekoliko kilograma viška koje biste željeli izgubiti ili ne, Dustin je inspiracija za sve nas. Svi imamo izazove – važno je kako ćemo se s njima uhvatiti u koštac! Neka Bog blagoslovi Dustina na njegovom putu prema zdravom životu.

Podijelite ovu priču kako biste potaknuli odlučnost i dobro zdravlje.

novizivot.net