PEGLU MOŽETE ZA PAR SEKUNDI DA OČISTITE SA OVIM LIJEKOM! IMA GA SKORO SVAKA KUĆA, A OSIM BOLOVA, OTKLANJA I PRLJAVŠTINU

Zanimljivosti

PEGLU MOŽETE ZA PAR SEKUNDI DA OČISTITE SA OVIM LIJEKOM! IMA GA SKORO SVAKA KUĆA, A OSIM BOLOVA, OTKLANJA I PRLJAVŠTINU

Nakon dužeg korišćenja svima padne mrak na oči, kada pegla postane zagorjela, prljava i ostavlja tragove na tek opranoj odjeći. Kako onda da očistite peglu da se više ne lijepi za odjeću prilikom peglanja? Neće vam biti potrebna nikakva sredstva za čišćenje, soda bikarbona ili sirće. Sve što vam treba mnogi od vas imaju u kući, a to je lijek protiv bolova – paracetamol.

Na društvenim mrežama uveliko kruži ovaj trik za čišćenje pegle, a jedna domaćica je do detalja opisala na koji način se skidaju uporne mrlje. Kako je rekla, uz pomoć paracetamola i vlažne krpe, pegla će biti kao nova.

Prvi korak jeste da peglu pojačate na maksimalnu jačinu i isključite paru. A tek kad se zagrije vrijeme je za čišćenje! Potom, uz pomoć pincete (kako se ne biste opekli) uzmite jednu tabletu paracetamola i lagano trljajte po prljavim dijelovima pegle.

Kada očistite svu prljavštinu, uključite paru i na mokru krpu izbrišite peglu. Na kraju, kako je suditi po snimku, pegla se cakli, kao da je tek “izašla” iz radnje.

@najdama

#CapCut #PepsiApplePieChallenge pegla#ciscenje#paracetamol

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

hayat.ba