Tako mlad sa tako ozbiljnom dijagnozom: Miodrag Radonjić se bori za život, lekari čine nemoguće

Showbizz

Lik Miodraga Radonjića kojeg glumi u Južnom vetru doživljava nervni slom

Nedavno je završena druga sezona serije „Južni vetar: Na granici“, koja je za male ekrane prikovala čitavu naciju. I dok su sa nestrpljenjem iščekivali subotu i nedelju kako bi videli sa kakvim će se preprekama susresti prijatelji Maraš i Baća niko nije mogao ni da sanja kako će se poslednja epizoda završiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miodrag Radonjic (@radonjicmiodrag)

Naime, scena u kojoj Baća doživljava veliki psihički slom, jedna je od najintrigantnijih i, kao takva, pokrenula je brojna pitanja miliona fanova popularne krimi-priče. Dok mnoga od njih i dalje lebde u vazduhu, čeka se treći i poslednji nastavak popularne sage, kojim će biti stavljena tačka na ovaj projekat.

Omiljeni kriminalac s ekrana Baća doživeo je mnoge promene, a brz život, prepun neizvesnosti, odrazio se na njegovo zdravlje. Da bi uopšte mogao da se nađe u koži čoveka s druge strane zakona, koji je usput, kako smo na kraju videli, i psihički labilan, Miodrag Radonjić je otkrio da je morao mnogo da radi na sebi. Poslednja scena „Južnog vetra“ za njega je, kaže, bila veliki izazov, zbog čega je odlazio na seanse sa stručnim licima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miodrag Radonjic (@radonjicmiodrag)

– Imao sam razgovore s mojim dobrim drugarom, koji je psihijatar, kako bismo utvrdili koja je Baćina dijagnoza. Došli smo do zaključka da je to neka vrsta bipolarnog poremećaja, a izazvana je okolnostima života u kojima živi, što uključuje narkotike, alkohol, stres, kao i čest strah od smrti – rekao je Radonjić.

Lik Miodraga Radonjića delovao je hladnokrvno, jako i uvek spremno za akciju pa je ovaj emotivni ispad iznenadio mnoge Baćine fanove. Bez obzira na to što mu život svakodnevno visi o koncu i što su u njegovu glavu često uperene cevi, kriminalac sa Mirijeva je, čini se, na realnost gledao kroz „ružičaste naočare“.

– Sve ono što se na prvu na Baći ne vidi ispoljilo se iznutra, u njemu, i onda je zapravo taj kraj serije, kad gleda svoj odraz u ogledalu dok se šiša naćelavo, bio dobar i tačan. Baš mi je psihijatar rekao skoro da ljudi s psihičkim poremećajima taj čin šišanja dožive kao puštanje nekog tereta i na taj način doživljavaju promenu i distanciranje sa svakodnevnim „ja“ – ispričao je Miodrag na televiziji K1.

Baš zbog toga se u ovoj sceni glumac ošišao na nulu.

– Ta scena u kupatilu napravljena je tako da se Baća suštinski obraduje kad vidi sebe takvog, ali je to, u stvari, sve mnogo tužno – dodao je glumac koji je na pitanje koja mu je omiljena Baćina replika ko iz topa odgovorio: „Koliko ćeš Srpčića da mi rodiš.“

IZVOR: Ekskluziv

SLIKE: Ata images