Nevjerovatna ljubavna priča Bosanca i njegove supruge: Zbog Dunje sam prevario roditelje!

Showbizz

Dragan Stojković Bosanac oduvijek je važio za velikog šmekera i zavodnika, a i dan danas mu na nastupima širom regiona prilaze pripadnice nježnijeg spola u želji da se sa njim fotografišu.

Ipak, samo jedna je uspjela da osvoji srce popularnog harmonikaša i producenta, i to prije skoro pet decenija.

Stojković se sa suprugom rijetko pojavljuje u javnosti, ali veoma često o njoj govori i uvijek sa širokim osmijehom na licu.

Za razliku od njega, Dunja je izrabrala miran život van očiju javnosti, a malo ko zna da su se simaptije između nje i sadašnjeg supruga pojavile još tokom djetinjstva.

Naime, oboje su iz Konjica gdje su pohađali istu školu, a iako su emotivni odnos započeli tek u gimnaziji, Bosanac često govori da mu je Dunja ljubav iz školskih dana.

Nakon završene srednje škole, na iznenađenje mnogih, Stojković se umjesto u Sarajevo preselio u Beograd, a jednom prilikom istakao je da je upravo Dunja jedan od krivaca za ovu životnu odluku.

– Dobrim dijelom sam zbog Dunje prevario moje roditelje da je bolje da sam u Beogradu nego u Sarajevu. Ona je išla u prijestonicu da studira, a ja sam imao kalkulaciju da je ne pustim samu u veliki grad, a i meni se mnogo više dopalo šta je to dolazilo iz Beograda i mene je to povuklo – ispričao je Dragan pa se osvrnuo i na veliki korak koji su napravili još tokom studija.

Srećno sam se oženio 1977. godine na veliko zaprepašćenje i mojih i njenih roditelja pošto u tom trenutku još uvijek nismo završili studije. Desila nam se nepredviđena situacija, ali svakako smo bili već dugo zajedno i to bi bio logičan korak koji je Dunjina trudnoća samo ubrzala. Tada sam shvatio da najveću ljubav prema ženi osjećaju muškarci– ispričao je Boske svojevremeno.

Iako mnoge javne ličnosti tokom braka imaju problema sa svojim ljepšim polovinama zbog prirode posla, Bosanac se nikada nije našao u takvoj situaciji, a sve zasluge pripisuje Dunji.

Kao recept za uspješan brak navodi posvećenost porodici, ali i podršku koju je oduvijek imao od svoje supruge.

– Drago mi je da supruga nikada nije željela da bude zvijezda preko druge zvijezde. Ona mi je najveća i iskrena podrška u smislu nečega što se zove ljubav prema porodici i djeci, a dođem i ja tu na red kao suprug. Prava stvar je kada se to osjeti. Pazi me i priprema mi omiljenu hranu. Jako volim punjene paprike, a ona to izvanredno kuha, kao i hurmašice, kadaif. Mnoge sam probao, ali kadaif moje Dunje se može mjeriti sa onim iz Istanbula – rekao je nedavno Bosanac o svojoj ljepšoj polovini ističući da je da je oduvijek znao da je ona prava.

Grand.nova.rs