Kujicu su zavezali za ogradu, a kraj nje je bilo petero psića

Svijet

Kujica je bila lancem zavezana za ogradu, a kraj nje je bilo petero malenih psića. Bila jako zbunjena i uplašena.

Netko se vozio praznom cestom u Irskoj kada je primijetio nešto užasno. Kujica je bila lancem zavezana za ogradu, a kraj nje je bilo petero malenih psića. Bila jako zbunjena i uplašena.

Njezin je vlasnik uvijek bio okrutan, no pas nije mogao vjerovati da bi mu to učinio. Ipak se pas nadao da će se vlasnik vratiti i uzeti nju i njezine psića. No, sati su prolazili, a nitko nije dolazio.

Bio je hladan dan, a majka je pokušala svoje psiće priviti što bliže tijelu. No, nije ih sve mogla pokriti te je znala da dolazi ono najgore.

No, prije nego je bilo prekasno, na nju je naišao prolaznik. Zaustavio je automobil, pomazio ju i nazvao azil za životinje.

Poslao im je nekoliko fotografija da potvrdi stanje psa. Uskoro su stigli volonteri koji su oslobodili majku psa iz lanaca. Majku i psiće su odveli u sklonište. Svi su bili živi. Neki psići su bili bolesni, ali se činilo da će se oporaviti.

Kujica je jela kao da nije danima okusila hranu. Tada su se i psići dobro najeli. Nakon što su dobili mlijeka, i psići su se razigrali.

Menadžer skloništa je rekao: „Sa količinom kiše i hladnoće ovih dana ovo je moglo drugačije završiti. Sretan sam što smo dobili obavijest i pomogli im“.

Kako su dani prolazili tako su majka i psići dobivali na snazi. Dobili su i imena: Majka je postala Emmy Lou, a bebe Billy, Rae, Dixie, Dotty, June i Patsy.

Uskoro je Emmy dobila na kilaži, a štenići su odrastali u energične mlade psiće.

Emmyna priča je dobro završila, no, to nije uvijek slučaj. Prije nego su spasili Emmy, volonteri su dobili poziv o još jednom psu koji je ostavljen zavezan na kiši sa ozlijeđenom nogom. Veterinari su pokušali učiniti sve da mu pomognu, no ozljeda je bila preteška te je pas morao biti uspavan.

To je teška stvarnost.

novizivot.net