OSTAVILA DEČKA JER BOLUJE OD RAKA “Osećala sam se kao najgora osoba”: Zajedno su kupovali kuću, a onda se saznalo da je bolestan

Zanimljivosti

Žena koja trči Londonski maraton za svog bivšeg dečka priznala je da ga je napustila jer nije mogla da se nosi sa njegovom bitkom protiv raka.

Danijel Epštajn (32) je prošle godine kupovala kuću sa Jeleom Fresenom u Londonu kada mu je sa samo 37 godina dijagnostikovan retki oblik tumora na mozgu.

Bil mu je potrebna složena operacija, radioterapija i hemoterapija i morao je ponovo da uči da hoda.

Dok se sve ovo dešavalo, profesorka fizike Danijela je počela da ima napade panike i njeno mentalno zdravlje je naglo palo – pa je prekinula njihovu vezu.

Preselila se na Tajland, ali je ostala prijatelj sa Jeleom – i sada trči maraton za dobrotvornu organizaciju za tumor na mozgu.

Rekla je da još uvek „shvata“ svoje prijateljstvo sa Jeleom, dodajući: “Osećala sam se kao najgora osoba, ostavljajući nekoga zato što ima rak, ali to je štetilo mom mentalnom zdravlju i nije pomoglo Jeleju”.

Par je kupovao kuću u severnom Londonu, kada je Jele, koja radi kao softverski inženjer, počeo da povraća i ima vrtoglavicu.

Posle brojnih konsultacija sa lekarima opšte prakse i neefikasnih tretmana infekcije uha, povraćanje je postalo mnogo gore.

Jele je otišao na privatno MR skeniranje koristeći svoje zdravstveno osiguranje kod Gugla.

Lekari su otkrili tumor meduloblastoma 4. stepena – obično rak koji pogađa decu – i on je operisan u septembru.

.

– Bila sam toliko zabrinuta i uništena da nisam mogla ni da spavam ni da jedem. Imala sam napade panike i uzimala sam toliko lekova da se sredim da jednostavno nisam mogla da funkcionišem – rekla je Danijel.

Shvativši da moraju da se raziđu, preselila se sa ocem na Tajland. Ali ona je ostala prijateljica sa Jeleom i pratila je njegov oporavak.

Nakon operacije, Jele je imao oštećenje nerva koje mu je paralisalo desnu stranu lica. Takođe ne može u potpunosti da zatvori oko i mora da koristi kapi za oči i masti.

Objašnjavajući svoju odluku da trči Londonski maraton u njegovo za istraživanje tumora mozga, rekla je: “Osećala sam se tako bespomoćno gledajući kako se sve ovo odvija, pa sam znala da moram nešto da uradim”.

blic.rs