TUŽNO DETINJSTVO MALIH MILOJEVIĆA Odbačeni od svojih vršnjaka zbog uslova u kojima žive! Bez kuhinje i kupatila, KUPAJU SE U KORITU (FOTO)

Region

Bez kupatila, kuhinje, struje i vode u selu nadomak Kruševca u surovim uslovima živi petočlana porodica Milojević. Nemaština je svakodnevnica ove porodice, koju čine majka Tatjana, otac Zoran, ćerka Anđela i sinovi Aleksandar i Lazar.

– Kupamo se u koritu. Nemamo kupatilo, ni kuhinju. Bez struje i vode smo. Teško je. Ni sama ne znam kako, ali preživljavamo već nekako – priča majka Tatjana Milojević.

Naime, Tatjana Milojević je jedina zaposlena u porodici, ali njena primanja nisu dovoljna da podmire nekada čak ni osnovne potrebe ove porodice!

Goli i hladni zidovi
Za ovu porodicu jedan od najtežih perioda predstavlja dolazak zime. Kada nastupi hladno vreme kuću je teško zagrejati. Goli i hladni zidovi unose dodatnu jezu u kosti ove dece i njihovih roditelja. Nedovoljan broj kreveta im ne ostavlja izbora, pa tako svi spavaju u jednoj sobi koju retko mogu da ugreju.

Devojčica Anđela – ponos porodice
Ponos i radost u ovu porodicu donosi Anđela. Ona trenira karate već osam godina i aktuelni je prvak države.

– Sport je moja prva ljubav. Želja mi da je nastavim da nižem medalje. – kaže Anđela.

O njenoj ljubavi prema sportu, svedoči i soba puna osvojenih medalja. Bez obzira na loše uslove, entuzijazam ove devojčice ne jenjava! Odlučna je u želji da nastavi da niže uspehe.

Odrastanje u nemaštini – uz to i zdravstveni problemi
Da zlo nikada ne dolazi samo, govori i činjenica da su sem nemaštine i zdravstveni problemi ono što muči ovu porodicu.

Dečak Lazar, najmlađi član porodice, čeka na drugu operaciju strabizma – poremećaj funkcije vida. Kaže da mu je jedina želja da ponovo vidi i da nastavi sestrinim stopama.

– Želim samo da ponovo vidim i da treniram kao moja sestra. – kaže Lazar.

Ta operacija, na koju porodica željno iščekuje je poslednja nada za povratak njegovog vida koji mu otežava normalno odrastanje. Aleksandar, njegov stariji brat najviše vremena provodi sa njim i svakodnevno mu pomaže da što manje oseti nemoć zbog svog zdravstvenog problema.

Ljubav je jedino što ne nedostaje ovoj porodici. Naprotiv, nje ima u izobilju i čini se da je to jedino što ih još uvek drži, da potpuno ne klonu duhom uprkos teškim uslovima u kojima žive.

Humantirna Fondacija “Pokreni život” je pokrenula akciju pomoći za izgradnju kuće porodici Milojević u kojoj bi mališani mogli da imaju bezbrižno detinjstvo!

Svi načini za doniranje:

Pomozimo ovoj porodici da izgradi dom!

1. SMS 1 na 3800 (200 dinara)

2. Račun: 165-7010855807-48

3. Pay Pal: paypal.me/pokrenizivotsrb

4. IBAN: RS351650007010855831-73

blic.rs