Uspjeh ljekara KCUS-a: Nakon što je bila sasvim nepokretna Krupljanka Maida ponovo hoda

Region

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uspješno je urađena endoproteza oba koljena kod nepokretne 53-trogodišnje pacijentice Maide Kurtović iz Bosanske Krupe.

Pacijentica je godinu i po koristila invalidska kolica, jer se nije mogla osloniti na noge. Medicinski tim Klinike prije nekoliko dana realizirao je ovaj operativni zahvat.

Pacijentica Kurtović vrlo je zadovoljna zdravstvenom uslugom. Kako kaže, u KCUS je došla u invalidskim kolicima, a sada će izaći na svojim nogama.

Godinu i po sam bila nepokretna. Koristila sam invalidska kolica jer nisam mogla uopće hodati. Prof. dr. Đemil Omerović operisao mi je oba koljena i sada se dobro osjećam. Trenutno hodam uz pomoć štaka, ali mislim da ću uskoro moći i samostalno da se krećem – rekla je Kurtović, saopćio je KCUS.

Pacijentica Kurtović naročito ističe profesionalni odnos medicinskog i ostalog osoblja prema svim hospitaliziranim pacijentima.

Prema riječima Emine Nikšić, glavne sestre Prvog odjela na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a, svakodnevno dobijaju pohvale od pacijenata.

Naš zadatak je da pružimo najbolju uslugu pacijentima i da sve funkcioniše. Ulažemo maksimalni napor u liječenju bolesnika – poručila je sestra Nikšić.

Na čelu tima koji je operisao pacijenticu iz Bosanske Krupe bio je prof. dr. Đemil Omerović, šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a.

Pacijentica je u KCUS došla sa nizom drugih oboljenja. Zbog svog primarnog oboljenja bila je nepokretna godinu i po. U razmaku od sedam dana uradili smo joj dvije enoproteze koljena i sada hoda uz pomoć štaka. Zadovoljni smo tokom njenog postoperativnog oporavka – naveo je prof. dr. Omerović.

Prof. dr. Omerović ističe da se u ovoj Klinici zbrinjavaju pacijenti iz cijele BiH, a primjenjuju se najsavremene tehnike u liječenju pacijenata.

U našim operacionim salama koristi se najmodernija oprema. Menadžment KCUS-a prepoznao je potrebe naše Klinike i odgovorno tvrdim da nismo nikad bili u boljoj situaciji. Također, radi se kontinuirana edukacija kadra. Uvodimo mlade kolege u operativni program i nastojimo biti najbolja podrška u njihovom stručnom usavršavanju – naveo je prof. dr. Omerović.

Generalna direktorica KCUS-a, prof. dr. Sebija Izetbegović, naglasila je da na Klinici za ortopediju funkcioniše odličan sistem rada, koji je očito prepoznat od strane pacijenata.

Naši ortopedi i pripadajuće medicinsko osoblje rade stručno i predano. Iznimno sofisticirane operacije preko teških, srednje teških i jednostavnih su svakodnevno na njihovom programu i oni ih uspješno obavljaju. Uposlenici su posvećeni i stalnoj edukaciji kroz saradnju sa inozemnim stručnjacima pa njihovi rezultati ne iznenađuju. Zadovoljstvo pacijenta dokazuje da Klinika za ortopediju KCUS odlično funkcionira. Namjera menadžmenta su i nova ulaganja u opremu Klinike – izjavila je prof. dr. Izetbegović, saopćio je KCUS.

Faktor