VIDEO Ludnica u Banjaluci, navijači po pljusku dočekali Novaka, palili baklje i pravili šou

Region

Najbolji teniser planete stigao je u Banjaluku gde ga je dočekala masa navijača.

Novak će tamo narednih dana igrati Srpska open, a prvi protivnik će mu biti pobednik meča Luke Van Eša i Stena Vavrinke.

Stigao je pred navijače na dan velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa, koji je u nedelju čestitao svim pravoslavnim vernicima, dok bi na terenu trebalo da ga vidimo kasnije.

Na terene Srpska opena stiže nedugo nakon što je ispao sa mastersa u Monte Karlu gde ga je u trećem kolu zaustavio Lorenco Museti iz Italije.

Pred jedan od najvećih sportskih događaja u Republici Srpskoj, gde će biti i drugih poznatih tenisera poput Vavrinke, Gaela Monfisa, Andreja Rubljova i drugih, navijači su Đokoviću napravili poseban doček.

Kada je stigao dočekali su ga upaljenim bakljama, dok se srpski igrač fotografisao sa njima po kiši. On im je uzvratio čestitavši im praznik, a banjalučka ATV je prenela šta je poručio pred turnir.

„Srećan Uskrs, mnogo mi je drago što sam ponovo u Banjaluci, poslednji put je bilo pre dosta godina. Ovim putem i povodom sam zbog tenisa, nadam se cele nedelje, uspešne, druženja sa našim narodom. Čujem da je veliko interesovanje, jedino da nas vreme posluži, nije prognoza baš najbolja. Pozivam sve iz regiona da dođu i uživaju u teniskom spektaklu“, rekao je Đoković.

Kaže da je u redovnoj komunikaciji sa bratom Đorđem koji ga redovno izveštava o napretku priprema za turnir kao njegov direktor.

„Slali su mi i slike i snimke, video sam da su prvi igrači došli. Bio je već kvalifikacioni dan. Sutra su na rasporedu neki veoma dobri mečevi, između naših tenisera, sutra ću već biti na terenima, nadam se sa prilikom da treniram, da osetim nove terene i kompleks koji je već 20 godina tu. Znamo da je Banjaluka veoma uspešno organizovala jedan od najboljih čelendžera oko dve decenije. Ove godine ćemo imati i kategoriju 250 i ovo je za mene lično jedinstvena prilika da zaigram u Banjaluci“, dodao je Novak.

Za kraj je naveo da bi voleo da mu protivnik na turniru bude dobro poznati rival Vavrinka, koji je Novaka pobedio u finalu Rolan Garosa 2015.

„Pa eto nadam se da će biti Vavrinka, mislim da to stvarno svi priželjkuju i to bi bila repriza duela iz finala Rolan Garosa, sa drugačijim ishodom“, zaključio je Đoković dok su ga navijači ispratili skandiranjem.

nova.rs