Prelijepa Fočanka nova je Miss Earth: ‘San mi je bio da predstavljam svoju zemlju BiH’

Showbizz

Osamnaestogodišnja Verica Mihajlović iz Foče proglašena je za ovogodišnju Miss Earth BiH, te je na ovaj način stekla pravo učešća na prestižnom svjetskom takmičenju ljepote koji će se održati u Vietnamu u novembru 2023. godine.

U izboru je učestvovalo 25 djevojaka, a Fočanka je postala 21. predstavnica BiH koja će učestvovati na pomenutom takmičenju.

Za portal Radiosarajevo.ba o ljubavi prema takmičenjima govorila je i Verica Mihajlović, koja je istakla da se ljubav prema modelingu javila već od malih nogu.

“Oduvijek sam to sanjala još kao mala. Modelingom sam počela da se bavim sa 14 godina, a ovo je bio prvi put da sam se prijavila na takmičenje”, kazala je Mihajlović, te je dodala da joj je san bio da predstavlja svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu na svjetskom takmičenju.

Prva sreća pogodila je mladu Fočanku koja je na kraju osvojila titulu miss BiH, iako se tome nije nadala. “Bilo je stvarno prelijepih djevojaka, nisam se nadala da ću na kraju osvojiti titulu”, dodala je nova miss Earth BiH.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verica Mihajlović (@mihajlovic_v)

Trud se uvijek isplati, mlada Verica je živi dokaz o tome, a kako kaže za vrijeme takmičenja treme nije bilo ni na vidiku.

“Kada imate san nemate treme, sve radite s ljubavlju i ona vas pokreće. Biti na bini je nevjerovatan osjećaj, a moram priznati da se nisam nadala pobjedi”, dodala je.

Također je navela da su pripreme za svjetsko takmičenje već u toku, a da je posebna pažnja posvećena pripremi samih videozapisa svih ljepota Bosne i Hercegovine, koji će nas, pored prelijepe Verice, predstavljati u Vietnamu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verica Mihajlović (@mihajlovic_v)

“Neću biti u svojoj državi 30 dana, to je itekako izazov, ali to je nešto što se jednom dogodi”, osvrnula se kratko Verica na boravak u Vijetnamu u novembru.

Za kraj, govorila i je i o budućnosti, te je naglasila da planira svakako da upiše novinarstvo kao studiji, a da će modelingom nastaviti da se bavi kao hobbie.

Našoj prelijepoj Verici Mihajlović želimo mnogo sreće i uspjeha na nadolazećem takmičenju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Verica Mihajlović (@mihajlovic_v)

radiosarajevo.ba