BAKA VINKA JE NOVI ŠUMAHER: UNUK JOJ JE ISPUNIO SAN I NAUČIO JE DA VOZI U 81. GODINI

Region

BAKA VINKA JE NOVI ŠUMAHER: UNUK JOJ JE ISPUNIO SAN I NAUČIO JE DA VOZI U 81. GODINI

Vinka Đorđević cijeli život provela je u selu u podnožju planina radeći teške poslove.

Nije ni slutila da će u dubokoj starosti ostvariti svoj veliki san. Naime, ova hrabra baka je ispunila jednu od najvećih životnih želja u 81. godini – naučila je da vozi kola i to uz pomoć unuka Jovana Mitrovića, te je sada pravi Šumaher na putu.

-Cijelog života sam voljela da naučim da vozim. Nisam imala uslove i nisam imala sa kim. Kada mi je stigao unuk, on me je sve naučio – započinje priču baka Vinka, koja je mnogima uljepšala dan.

Prije pet godina je prvi put sjela za volan, ali je oduvijek osjećala da bi bila sjajan vozač, što je i pokazala.

-Gazim papuču i ručnu pomjeram, okrenem ključ i gotovo. Krenem, ali po livadi, za glavnu ulicu nemam dozvolu. Tu sam se rodila, tu sam sve radila što treba. Poljoprivreda uglavnom, a čuvala sam i stoku – objašnjava.

Ističe da je naučila sve cake u vožnji sa lakoćom, te se nije susretala sa nekim poteškoćama u savladavanju pravila. Malo je reći da je priča o baka Vinki, “Fići” i unuku oduševila cijeli region, a prelijepi komentari na društvenim mrežama su se samo nizali:

Sve pohvale za unuka! Danas rođena djeca ne gledaju roditelje, svaka čast. Čuvaj baku dok je imaš i voli je, sve što poželi – ostvari joj. Bog će te pozlatiti.

hayat.ba