ČUVAJ SVOJU ŽENU – TREBAT ĆE TI U STAROSTI: 10 LEKCIJA PSIHOLOGA NEZRELIM MUŠKARCIMA

Zanimljivosti

Muškarac da bi se oženio mora prvo da sazrije. Neki sazrijevaju sa dvadeset neki sa trideset a neki nažalost nikada.

Pošto mi se u zadnje vrijeme javljaju često muškarci, u većini slučajeva srednjih godina a ima i mlađih, sa problemima u braku. Odlučio sam ispisati 10 savjeta kojih bi se svaki muškarac trebao pridržavati. Prvenstveno muškarci koji još uvjek nisu dovoljno zreli za svoje godine.

1. Ne krvi ženu za svoje greške

Odlika nezrelih muškaraca jeste da druge krive za svoje greške, naročito svoje žene. To ni u kakvom slučaju ne bi ste smjeli raditi. Jer u većini slučajeva, bez obzira koliko te supruga voli dosadit će joj, i samim tim dovest će te svoj brak u pitanje što vam nikako ne ide u korist.

2. Kloni se lošeg društva

Često su nezreli muškarci veoma naivni, da ne kažem glupi i sa njima je veoma lako upravljati. Imam dosta slučajeva, javljaju mi se muškarci i govore da su čitavu platu ostavili u kafani, mole me za pomoć. Nažalost glavni krivac je društvo koje vas je na to i nagovorilo. Zarad toga dobro razmislite skim se družite, i u buduće uključite “klikere”.

3. Nikad ne glumite bespotrebnog muškarčinu

Nezreli muškarci često vole glumiti kako su oni veliki muškarci, s ciljem da ponize suprugu. Takve stvari najviše rade u društvu. Kako bi se dokazali ko su zapravo oni. Nažalost misle da je to nešto dobro. Ako ste vi jedan od ovakvih muškarčina, odmah to prestanite raditi. Vjerujte mi, rizikujete da ostanete sam do kraja života.

4. Čuvaj svoju ženu. Trebat će ti u starosti

Zreo muškarac nikada neće poturiti ženu da radi muške poslove. Svjestan je da su ti poslovi teški za muškarca a kamoli za ženu. Njemu je bitno da sačuva svoju suprugu a ne da joj kao što se u narodu kaže “leđa slomi”.

5. Zreo muškarac će pripremiti jelo

Nezrelim muškarcima je iz poniženja kako oni kažu “Raditi ženske poslove”. Zapamti jedno, spremanje obroka i pospremanje kuće nije samo ženski posao. Ko bi ti to radio da sutra ostaneš sam ? Uostalom, supruzi treba pomoći, ma šta god ona radila.

6. Zreo muškarac ugađa svojoj ženi

Jel muškarac radi sve kontra od onog što supruga želi, znajte da ga drmaju kompleksi iz djetinjstva koje jos uvjek nije prevazišao. Ugodite svoji supruzi prije nego bude kasno.

7. Pravi muškarac nije glava kuće

Zreo muškarac sa svojom ljepšom polovinom sve radi uz dogovor. Uvjek se drži stare poslovice “Sloga kuću gradi, a nesloga ruši”.

8. Zreo muškarac odluke ne donosi sam

Zreo muškarac odluke nikada neće donositi sam, bez supruginog prisustva ili ti konsultacije sa njom. Time joj samo pokazuje koliko mu je zaista bitna u životu.

9. Zreo muškarac je kulturan

Uvjek imajte dostojanstvo i karakter. Ne dozvolite sebi nikada da osramotite prvenstveno sebe a zatim i svoju porodicu. Nemojte da se neko crveni vašom krivicom. Vjerujte, takve stvari se ne tolerišu dugo.

10. Zrelom muškarcu porodica je na prvom mjestu

Zreo muškarac cijeni svoju porodicu i ona mu je uvjek na prvom mjestu, dok je nezrelom na zadnjem. Ne dozvolite sebi da zarad duštva za koje se zalažete, ispašta vaša porodica. To društvo sutra kad vam zatreba, neće vas poznavati. Dok će porodica uvjek biti tu.

Autor teksta: E.T

Napomena: Kopiranje sadržaja strogo zabranjeno bez saglasnosti autora.

Izvor: dome-moj.blogspot.com