Salahu su dok posti dali flašu vode, uslijedila je najbolja moguća reakcija!

Svijet

Mohamed Salah se nalazi među poznatim sportistima koji upražnjuju post za vrijeme ramazana i u vrijeme utakmica. Tako je bilo i za vikend protiv Manchester Cityja.

alah je zabio vodeći gol za Liverpool na Ettihadu, ali je uslijedio potpuni debakl. Građani su napunili mrežu Redsa za konačnih 4:1.

Juergen Klopp je iz igre Salaha izveo u 70. minuti. Kada je sjeo na klupu jedan od članova medicinske službe Redsa je Egipćaninu dao flašu s vodom.

Jasno je da je neko iz osoblja zaboravio da Salah posti, a nakon što je uzeo bočicu uslijedila je sjajna reakcija ovog 30-godišnjaka.

Salah je bio strpljiv i miran, prihvatio je bocu te je spustio na pod, dok su pored njega Andy Robertson i Diogo Jota konzumirali vodu.

Tokom mjeseca ramazana koji ove godine traje od 22. marta do 21. aprila muslimanima koji poste je zabranjeno da jedu i piju od zore pa do zalaska sunce.

U engleskom Premiershipu sudije imaju dozvolu da zaustave utakmicu kako bi se neki igrači iftarili. To mogu uraditi prilikom prvog prekida igre, tj. kod auta, gol-auta, prekršaja, dosušenog faula i slično.

Salah je poznat kao veoma religiozna osoba te svaki gol proslavlja padanjem na sedždu, što je akt klanjanja Allahu u smjeru Kabe, odnosno centralnog svetilišta svih muslimana.

Inače, tokom ramazana Salah će imati još tri itekako zahtjevna meča pošto će Liverpool igrati protiv Chelseaja, Arsenala i Liverpoola.

Nakon poraza od Građana, Redsi su pali na osmo mjesto na tabeli i Liga prvaka postaje samo pusti san pošto za četvrtim Manchester Unitedom kasne osam bodova.

Salah ovu sezonu igra u skladu sa svojim standarima, već je na 23 gola u svim takmičenjima, međutim kolektivno su Redsi podbacili i upitno je da li će naredne takmičarske godine uopšte igrati evropski fudbal.

sportal.ba