LEPA BRENA O PROMJENI VJERE: Nikad Se Nisam Stidjela Muslimanskog Imena

Region

S obzirom na aktuelnu priču o prelasku Dejana Dragojevića na Islam, iz “rukavica” se vade one stare koje govore o mijenjanju vjere. Svojevremeno se govorilo kako je Fahreta Jahić alijas Lepa Brena prešla na pravoslavlje, te da je dobila kršteno ime Jelena. Ona je to u nekoliko navrata demantovala kazavši kako nikada ne bi promijenila ime koje su joj dali majka i otac.

A Brena je svojevremeno gostovala na hrvatskoj televiziji gdje je dobila neumjesno pitanje voditeljice Elizabete Gojan da li se stidi svog muslimanskog porijekla.

– Ja da sam znala da ću biti ovoliko popularna, ja bih sebi dala neko ime, kao Sofija, ili Klaudija, Elizabeta. U to vrijeme su najveće zvijezde bile Elizabet Tejlor, Rakel Velč, a sada više nema tih tako velikih i pravih zvijezda, zato što se sve nekako pojednostavilo – rekla je tada pjevačica, dok ju je voditeljica prekinula pitanjem stidi li se svog muslimanksog imena.

– Zašto bih se stidjela?! Ja sam bila i ostala to što jesam. Ponosna sam na svoje roditelje, na svoje korijene. Svaka osoba koju je majka rodila ovakvu kao mene treba da cijeni svoje roditelje, poštuje svoje ime i prezime i svoje porijeklo. Tako da sam ja ostala ono što jesam. Jedino su se sa mojom popularnošću mijenjali drugi oko mene – objasnila je Brena, ne obazirući se na neukusno pitanje.

glasregije.com