Ponosni otac objavio fotografiju kćerke s Downovim sindromom koja je upravo diplomirala

Uncategorized

Samo jedna od milijun osoba s Downovim sindromom uspije završiti fakultet.

Jay Handlin je najponosniji je otac na svijetu. Zašto? Pa, njegova kćerka Rachel je upravo diplomirala. I to na prestižnom fakultetu za umjetnost u Kaliforniji. Njezino postignuće zaista je iznimno. Rachel, naime, ima Downov sindrom.

Prema statistici, samo jedna od milijun osoba s Downovim sindromom uspije završiti fakultet. Ta statistika je samo jedan od razloga zbog kojih se Jay hvalio na Twitteru. I to s pravom.

Napisao je:

„Ovo je moja kćer, Rachel Handlin. Danas je diplomirala na prestižnom fakultetu za umjetnost. Rachel ima Downov sindrom. Službeno sam najponosniji otac na svijetu“.

No, ostavimo statistiku po strani, Jay je zapravo kao i svaki drugi otac koji je jako ponosan na svoju kćer.

On je uvijek objavljivao njezine fotografije i divio se njezinom talentu. Stavljao je i objave za mnoge izložbe koje je Rachel održavala. Kroz sve njegove objave, Rachel je postala inspiracija i mnogim drugim osobama.

Javili su se neki od njezinih profesora. Jedan je tako rekao: „Rachel je bila na prvom kolegiju kojeg sam držao. Jako sam sretan što sam mogao biti dio njezina putovanja“.

Jay je ujedno dodao: „Ona dobiva tu diplomu ponajprije zbog svog talenta, sposobnosti, jedinstvenog pogleda na svijet i mnogo truda. No, dok je studirala trebala je podršku predivnog tima ljudi: roditelja, prijatelja, učitelja i mentora“.

Njegova je objava privukla i mnoge druge ljude. Jedan je korisnik Twittera napisao: „Čestitke, Rachel i hvala na ovoj divnoj priči, Jay! Kakva je samo ovo inspiracija i dokaz da naša djeca imaju toliko toga za ponuditi svijetu. Jako sam sretna zbog oboje“.

Njegova je objava ujedno otvorila prostor i za druge roditelje koji su željeli iznijeti svoje priče:

„Imam 5-godišnjakinju s Downovim sindromom. Ovo je predivno vidjeti. Hvala što si ju gurao kako bi ostvarila svoj puni potencijal i što si gurao druge oko nje kako bi shvatili za što je sve sposobna“.

saznajemo.info