Otac je 24 godine držao u podrumu, rodila mu sedmoro dece: Ovako danas živi žena čija je priča šokirala svet

Zanimljivosti

Kada je pobegla iz podruma Elizabet je imala 42 godine

Austrijski najpoznatiji kriminalac i monstrum Jozef Fricl koji je od 2009. godine u zatvoru jer je u podrumu više od 20 godina držao zatvorenu svoju ćerku Elizabetu.

Elizabet je 20 godina silovao i zlostavljao njen otac. Ona mu je rodila sedmoro dece, ali je jedno od njih na žalost preminulo.

Jozef Fricl (85) izdržava doživotnu kaznu zatvora u specijalnoj psihijatrijskoj klinici u austrijskom zatvoru Krems-Štejn.

Otac je 28. avgusta 1984. godine pozvao u podrum svoju tada 18- godišnju ćerku. On je tada popravljao vrata na renoviranom podrumu i bila mu je potrebna njegova pomoć.

Međutim, to je sve bila prevara koju je Jozef iskoristio kako bi onesvestio ćerku i zatvorio je u podrum.

Tokom naredne 24 godine, unutrašnjost podruma je bila jedino što je Elizabet videla.

Jozef je Elizabetinu majku i policiju slagao da je ona pobegla od kuće i da se priključila jednoj sekti. Sve vreme tokom boravka u podrumu Elizabet je bila seksualno zlostavljana.

Troje od sedmoro dece odgajao je Jozef sa Elizabetinom majkom ubeđujući je da su to deca koju je njihova “odbegla” ćerka ostavila na pragu jer nije mogla da brine o njima.

Jedno dete umrlo je na porođaju, dok je ostalo troje Elizabet odgajala u podrumu.

Gde je sada Elizabet Fricl?
Elizabeta je 26. aprila 2008. godien uspela da pobegne iz podruma. U tom trenutku imala je 42 godine. Iskoristila je trenutak kada se jedno od dece onesvestilo, a Jozef je pristao da mu pruži medicinsku pomoć.

Kada je medicinsko osoblje stiglo, Elizabeta im je ispričala šta joj se dogodilo. Isto je ispričala i policiji, a njen otac Jozef je odmah uhapšen.

Nakon suđenja Elizabet je dobila novo ime, a njen novi identitet nikada nije saopšten.

Ona sada sa svoje šestoro dece živi u jednom austrijskom selu, a ni identitet njene dece, kao ni mesta gde se nalaze nije otkriveno.

Deca koja sada imaju između 20 i 34 godine, navodno su nakon izlaska iz podruma danima spavali s aotvorenim vratima dok su imali terapije sa psihologom.

Kuća u kojoj su oni bili zatvoreni je pod konstantnim nadzorom kamera, a svaki stranac koji se pojavi u blizini kuće, može da očekuje da će vrlo brzo policija doći do njega i odvesti ga u pritvor.

(Telegraf.rs)