Mlada i lepa Vojka iz Čačka bije najtežu bitku: Potrebna joj pomoć dobrih ljudi!

Region

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN prikuplja novčana sredstva za Vojku Jevtović (1990)

Vojka je lečenje započela u junu 2021. godine jer je nakon cervikalne biopsije saznala da boluje od zloćudnog tumora grlića materice – C53.9 (Neoplasma malignum cervicis uteri, non specificatum), nakon čega je primila 6 brahiterapija u KC Kragujevac.

Početkom 2022. godine zbog pojave bola u ramenu urađena je scintigrafija koja je pokazala višestruke metastaze u kostima, a dodatnim specijalističkim pregledima u junu 2022. godine utvrđeno je da se bolest proširila i na jetru i koštanu srž. Vojka je lečenje nastavila u inostranstvu. Nakon primene 3 ciklusa hemoimunoterapije osećala se bolje, a tumor markeri su pokazali značajnu regresiju.

Prema planu bolnice u kojoj je odlučila da nastavi lečenje planira se terapija lekom Pembrolizumab tokom dve godine, a imunoterapiju treba da prima na 21 dan, nakon čega sledi vakcinacija. Nakon svake 3 terapije neophodno je da obavi kontrolni pregled na Klinici u inostranstvu.

Vojka je do sada primila 9 imunoterapija, a potrebno je da primi još 26 imunoterapija u privatnoj bolnici u Beogradu, dok će onkološke preglede, specijalističke preglede i laboratorijske testove obavljati u bolnici u inostranstvu.

Sredstva su joj potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, imunoterapije, specijalističke preglede i laboratorijske analize, troškove puta i smeštaja.

Za Vojkin osmeh i budućnost! Budimo humani!

Pomozimo Vojki!

dijasporainfo.net