Heroji! Vatrogasci Milan, Dragan i Uroš spasili život detetu!

Svijet

Vatrogascima je u 20.38 časova dojavljeno da je trinaestomesečnoj bebi zaglavljena ruka, a iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina za Srpskainfo su ispričali kako se sve odigralo.

Beba se u sobi igrala sa starijim bratom i zaglavila je prstiće između vrata i štoka. Prestrašeni roditelji nisu smeli da pomeraju vrata bojeći se da detetu ne povrede prste. U pomoć su pozvali vatrogasce.

– Vrata su ostala tako otvorena da dete nije moglo da izvuče ruku, a nismo smeli da ih pomeramo ni desno, ni levo, iz straha da detetu ne prikleštimo prste. Ekipa je onda testerom isekla taj deo vrata, kako bismo bebi oslobodili prste. Srećom, ta sobna vrata su kao papirna, pa ih je bilo lako iseći – ispričao je starešina Mile Spasojević.

Vatrogasci su bebu odmah odveli u urgentni blok Bijeljinske bolnice, a dete je srećom prošlo bez povreda.

Bebu su spasili mladi, ali već iskusni vatrogasci Milan Marić, Dragan Sekulić i Uroš Jakšić, koji su se nakon uspešne misije fotografisali sa bebom.

Bijeljinskim vatrogascima je ovo definitivno bio jedan od neobičnijih poziva.

– Nekada pre smo intervenisali jer je lift prikleštio ruku devojčici, ali srećom nakon operacije, uspeli su da joj sačuvaju šaku – podsetio je Spasojević na još jedan dramatičan slučaj.

dijasporainfo.net