14 GODINA TRPIM UVREDE JER MI DECA IMAJU DAUNOV SINDROM: Mama Sara Bero otkrila kroz šta prolaze – One ne znaju da mrze

Zanimljivosti

Deca sa Daunovim sindromom suočavaju se sa diskriminacijama na brojnim nivoima, a jedna mama Sara Bero iz Podgorice ovu bitku bije već godinama. Ona kao samohrani roditelj odgaja ćerke, četrnaestogodišnje bliznakinje sa Daunovim sindromom – Irmu i Ildu, i mlađu devojčicu Inu koja nema sindrom.

Na društvenoj mreži TikTok objavila je snimak u kom pokazuje da je njena ćerka Irma dobila periku nakon brutalnog komentara koji joj je upućen.

“Vidi ova polućelava”, napisao je izvesni Boris na jednoj njenoj fotografiji, a mama Sara je odlučila da je usreći i da stane na put ovakvim komentarima.

“Na samom početku je bilo mnogo teško, sama ta borba i prihvatanje okoline, ja sam sa nepunih 20 godina njih dobila. Vremenom sam shvatila da je to moj život, pa sam ga takvog prihvatila od samog starta. Prvo sam se trudila da prohodaju na vreme, pa da im pokažem okolinu, zatim je Irma imala 7 operacija, baš turbulentan period”, rekla je Bero u emisiji “Puls Srbije” na Kurir televiziji.

Nakon toga je otkrila kako je izgledala reakcija nje i Irme na gorepomenuti zlobni komentar.

“Ja već 14 godina trpim razne uvrede na račun moje dece, nije ovo jedinstven slučaj. Pišu mi zbog čega šetam sa njima na ulici kada tako izgledaju, i tako, razne ružne komentare čujem. Moja deca ne prepoznaju ružne komentare, vi njima kažete m’rš, one se nasmeju, ne znaju da mrze, u njihovom životu ništa ne shvataju negativno”, rekla je majka dece.

dijasporainfo.net