Pas Zigi se oporavio nakon velikih poduhvata u Turskoj: Sad je “deka u penziji”, ali su ga deca podmladila

Region

Nakon akcije spasavanja devetogodišnji ovčar otišao je u zasluženu penziju

Penzionisani četvoronogi spasilac, pas Zigi, koji je spasavao ljude iz ruševina nakon zemljotresa u Turskoj odlučio je da se podmladi, te je sa pripadnicima MUP-a bio na pokaznoj vežbi u Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Vinči u okviru koje je održana promocija policijske profesije i Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović”.

Zigi je bio raspoložen za druženje sa decom i dozvoljavao je da ga maze, ali se ni u jednom momentu nije odvajao od svog vodiča Milija Radojevića. Herojskom psu je poštovanje pokazao i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Zigi je sa vatrogascima-spasiocima nedavno putovao u Tursku kako bi pomogao u pronalaženju ljudi koji su bili zaglavljeni ispod ruševina.

Njegov vodič je tada, na pitanje da li se Zigi plašio, rekao da se više on plašio za Zigijev život.

– Više sam se ja plašio, kao vodič ja pazim i o njemu, koliko god da želim nekome da pomognem, postoji strah – šta ako moj pas uđe u neku rupu i da za njega više nema spasa? To je možda najteže – rekao je tada.

Zigi je bio taj koji je u Turskoj pokazao sa ispod ruševina sedmospratnice ima preživelih. Na taj način spasao je troje ljudi.

Nakon akcije spasavanja devetogodišnji ovčar otišao je u zasluženu penziju.

(Telegraf.rs)