Djevojčica (9) je pobijedila rak i odlučila učiniti nešto predivno za oboljele od raka

Zanimljivosti

Djevojčica je pobijedila rak i odlučila učiniti nešto predivno za oboljele od raka. Njezina priča je nadahnula milione ljudi.

Rose Evenson (9) iz Minnesote dijagnosticiran je četvrti stadij raka bubrega i pluća kao malom djetetu. Nakon tretmana i lijekova za rak, otpala joj je kosa. Iako je bila premlada da bi se toga sjećala, osjećala je veliko suosjećanje s onima koji su prolazili kroz isto što i ona i željela im je pomoći.

Njezina je priča nadahnula milione ljudi diljem svijeta kada je prvi put objavljena 2016. godine. Rose je izašla kao pobjednica, usprkos svim neuspjesima i izgledima da će liječenje biti komplicirano.

Djevojčica je sada pet godina bez raka. Drago joj je što ima svoju kosu i što može ispuniti svoj san da pomaže drugima – darujući svoju kosu onima koji je nemaju. Kosu nije šišala otkako je ozdravila, a sada joj je narasla na popriličnu dužinu koja je dovoljna za 8 pramenova kose.

Rose objašnjava važnost svog čina: “Nisam imala kosu kada sam imala rak, a sada imam više nego dovoljno kose, a neka djeca je nemaju.”

Uz pramenove kose koje daruje, napisala je:

“Bok, moje ime je Rose i imala sam rak kada sam imala tri godine. Tada nisam imala kosu. Sada mi je kosa jako, jako duga i želim je ošišati i podijeliti s tobom. Sada imam 9 godina, skoro 10. Nadam se da ćeš uživati ​​u perici koju sam ti dala. Možda bi jednog dana svoju kosu mogla podijeliti s nekim drugim. S ljubavlju, Rose.”

Vidjeti Rose izliječenu od raka bilo je veliko čudo za porodicu. Osobito za Roseinu mamu, Angie, to je bio pobjednički, ali i emotivan trenutak.

Dok je držala pramen Roseine kose, izjavila je: “Njezina kosa, nakon što je ponovno izrasla, podsjetnik je na Božju dobrotu prema nama tijekom cijelog ovog putovanja.”

Slavimo Boga što je izliječio Rose i vodio porodicu kroz teška vremena. Blagoslovljeni smo što znamo da se naš Bog brine i što je toliko milostiv.

dijasporainfo.net