Oslijepila je, no on nikada nije odustao od nje: Njihova priča je dokaz da je ljubav jača od svih nedaća

Zanimljivosti

Djevojka je oslijepila jednog jutra dok je završavala prvu godinu fakulteta, no mladić kojeg je tada upoznala nikada nije odustao od nje.

Priča Sophie Corah (24) je podsjetnik za sve ljude da nikada ne treba gubiti nadu te da ljubav može biti jača od svih nedaća. Prije pet godina život ove mlade djevojke je bio iznenada promijenjen u samo jednom danu.

Naime, to je bio dan kada je Sophia završavala prvu godinu fakulteta, a kako kaže, probudila se i osjetila je da nešto nije u redu.

Dok se vozila na nastavu, shvatila je da joj sve postaje mutno. Na predavanju nije mogla pročitati ništa napisano na ploči ili čak na komadu papira ispred nje.

Iznenadna panika u kojoj se našla natjerala ju je da se zapita umire li. Ispostavilo se da je imala stanje zvano keratokonus, koje je uzrokovalo gubitak vida.

Kod onih koji boluju od ovog stanja progresivno dolazi do propadanja vida, povećanja dioptrije, pojave zamućenja vida i osjetljivosti na svjetlost.

– Bila sam histerična nekoliko tjedan i pala sam u depresiju dok mi se dijeli svet okretao naglavačke – ispričala je Sofija.

Bez obzira na svoje stanje, ona je odlučila ne napustiti fakultet, ali je prešla na drugi, koji je bio bliže njenom rodnom gradu, jer više nije mogla putovati tako daleko. Kako je objasnila, najteži dio njenog iskustva bilo je to što je bila daleko od svoje obitelji dok se suočavala sa svakodnevnim životom koji se mijenjao iz dana u dan.
Međutim, Sophia je tada upoznala sadašnjeg muža Christiana (25).
– On je stvarno postao moja obitelj i podrška – priča djevojka.
Bila je vrlo dirnuta koliko je njemu, kojeg je tek upoznala, stalo do nje.

Oboje su radili kao stalni asistenti na fakultetu i započeli su vezu kao prijatelji, ali Christian se brinuo o njoj od trenutka kada su se upoznali.
– Prošetao bi sa mnom, pobrinuo se da dobijem ručak i pomagao mi je da učim – ispričala je Sophia.
Christian je postao Sophijin bijeg od svih strašnih stvari kroz koje je prolazila. Kada su bili zajedno, na trenutak je mogla zaboraviti sve što joj se događalo i jednostavno uživati u vremenu s njim.
Proces ozdravljenja bez njega
Njen proces ozdravljenja sastojao se od isprobavanja različitih setova kontaktnih leća i dvije operacije. Prve leće koja je koristila nisu dugo djelovale, ali je jednog dana mogla nekoliko sati vidjeti lica ljudi oko sebe.
Kako kaže, kad je prvi put ugledala Christianovo lice, bila je fascinirana.

– Bio je uvjeren da sam ga smatrala ružnim zbog moje reakcije. Međutim, zgodniji je više nego što sam mogla zamisliti – kaže ona.
Međutim, došao je trenutak kada su se morali razdvojiti.
Naime, Christian i Sophia su tijekom procesa njenog ozdravljenja bili razdvojeni tri godine jer je ona svoj put oporavka morala započeti daleko od njega i nisu se mogli viđati tijekom tog razdoblja.

Ponovni susret nakon tri godine
Nijedno od njih nije znalo da li još uvijek gaje osjećaje jedno prema drugom nakon toliko vremena. Sophia je, hvala Bogu, uspjela povratiti svoj vid, te je odlučila posjetiti Christiana.

Vozila je sedam sati kako bi ga ponovo vidjela.

– Ponovni susret s njim bio je tako neodoljiv i tako je lijepo vidjeti njegovo lice nakon toliko vremena. Mislila sam da je tako sladak i željela sam više od svega da budem s njim zauvijek – rekla je.

Priznala mu je da ga voli, a on je otkrio da osjeća isto. Zaručili su se dva mjeseca kasnije, a vjenčali se nakon šest mjeseci.

Sada oboje imaju poslove u kojima uživaju. Planiraju kupiti kuću i imati djecu, te nastaviti uživati u zajedničkom životu, piše Brightside.

saznajemo.info