Vozio brzo i s 1,30 promila, sletio s ceste, automobil se prevrnuo, poklopio i usmrtio dijete (4)

Region

Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku sumnjiči 38-godišnjeg muškarca da zbog alkoholom bitno umanjenih vozačkih sposobnosti, nije prilagodio brzinu vožnje uvjetima na cesti te da je ulaskom u lijevi zavoj, zbog smanjene vidljivosti izgubio nadzor nad svojim vozilom.

Muškarac (38) sumnjiči se izazivanje prometne nesreće koju je skrivio u alkoholiziranom stanju, zbog čega je istragu protiv njega pokrenulo ŽDO Osijek. Sumnjiči ga se da je 18. studenoga 2022. oko 19 sati sa 1,30 promila alkohola u krvi upravljao vozilom, vozeći od Podgorača do Budimaca. Vozio je iako je, tvrdi tužiteljstvo, bio svjestan da zbog alkohola nije sposoban za sigurnu vožnju te da može ugroziti druge sudionike u prometu.

Sumnjiči ga se da zbog alkoholom bitno umanjenih vozačkih sposobnosti, nije prilagodio brzinu vožnje uvjetima na cesti te da je ulaskom u lijevi zavoj, zbog smanjene vidljivosti izgubio nadzor nad svojim vozilom.

Desnim je kotačima vozila sletio na južnu bankinu s koje se vratio na kolnik i u zanošenju sletio u odvodni kanal sa sjeverne strane kolnika, a potom na zelenu površinu koja dijeli dva odvodna kanala. Automobil se više puta prevrnuo, a četverogodišnje dijete koje je bilo u automobilu je ispalo iz njega. Automobil je potom pao na dijete i na mjestu ga usmrtio, a teže je bila ozlijeđena i 34-godišnja putnica iz automobila koja je zadobila prijelom torakalne kralježnice i prsne kosti te višestruki prijelom rebara.

vecernji.hr