Otac (27) uzeo lopatu i ubio pedofila koji mu je uhodio ćerku, pa se predao policiji

Zanimljivosti

Nakon što je 27-godišnji otac iz Minesote otkrio da njegovu kćerku uhodi 77-godišnji seksualni prestupnik, losovim rogovima i lopatom pretukao ga je na smrt, a potom se obliven krvlju predao policiji.

Lorens Skali je 1979. godine osuđen za zlostavljanje šestogodišnje devojčice, a on i Livaj Akstel imaju zategnute odnose od 2018. jer se otac 22-mesečne ćerke žalio da je Skali proganja u šetnji posle vrtića.

Svojim kombijem je mnogo puta uhodio decu – napisao je Akstel u zahtevu sudu, u kojem je tražio da mu se izda nalog za zaštitu.

– On je osuđeni pedofil. Njegovo uhođenje moje ćerke je potpuno neprimereno i mora da prestane – istakao je on.

Sud je na kraju odobrio Akstelov zahtev za zaštitu, ali ga je povukao samo nekoliko nedelja kasnije.

Dve godine kasnije, Akstel je na Fejsbuku napisao da je „jedini lek za pedofile metak“.

Jedan građanin je video kako se automobil zaustavio na Skalijevom prilazu, a zatim je vozač razbio automobil i uleteo u kuću. Čuli su se vrisci, a minut kasnije pozvao je policiju koja mu je rekla da se isti muškarac vozio do obližnje policijske stanice.

Krvlju natopljen Akstel se odvezao u policiju, stavio ruke na glavu i priznao da je ubio Skalija. Tražio je da mu stave lisice i upozorio da je planirao da naudi još nekome, piše britanski Telegraf.

Priznao je da je Skalija ubio udarcima lopate 15 do 20 puta, a zatim ga dokrajčio ogromnim losovim rogovima. Njegov kombi, kazao je Akstel, često je viđao parkiran u blizini mesta na kojima se okupljaju deca.

Ubistvo je šokiralo zajednicu gradića Grand Marais u Minesoti, rekao je lokalni šerif Pat Eliasen.

Šerif je potvrdio da je Skali prethodno bio osuđivan seksualni prestupnik, a iz zatvora je pušten 1982. godine. Protiv njega je bilo još optužbi, no istraga nije ništa otkrila.

Uprkos prigovorima, sud je odredio kauciju za Akstela u iznosu od milion dolara. Sud se složio s tužilaštvom da postoji znatan rizik od Akstelovog bekstva, iako nije imao raniju kriminalnu prošlost, osim maloletničkog opijanja i nedoličnog ponašanja.

Akstel je zadržan u pritvoru s obzirom da nije platio kauciju, a saslušanje je zakazano za 10. april.

dijasporainfo.net