Dječak (12) koji ne vidi boje rasplakao se kada mu je direktor u školi dao posebne naočale kako bi prvi puta vidio u boji

Region

Pogledajte šta se desilo kada je učenik iz Minnesote koji ne vidi boje stavio naočale pomoću kojih je prvi puta u svom životu vidio sve oko sebe u boji. Jonathan Jones pohađa Lakeview školu u Cottonwoodu, Minnesota. Njegov stariji brat Ben, objavio je video na Twitteru u kojem možete vidjeti njegovu reakciju kada je prvi puta u svom životu vidio boje.

U tom videu, Ben je objasnio da su i njegov brat i direktor njihove škole slijepi za boje. Kada je direktor čuo za Jonathanovo stanje dao mu je da proba njegove naočale pomoću kojih će vidjeti boje oko sebe. On je bio toliko oduševljen da se od sreće rasplakao, te su ga i direktor i majka morali smirivati.

Ova dirljiva priča je pogledana preko 7 miliona puta na Twitteru, lajkana 100000 puta i podijeljena 20000 puta. Nakon toga su počeli skupljati sredstva kako bi mogli kupiti takve naočale i Jonathanu. Više o ovoj priči pogledajte u videu u prilogu.

24infoworld.net