TURISTA POBRKAO CIJENE: BOCA VINA GA KOŠTALA VIŠE NEGO ODMOR NA BALIJU

Region

TURISTA POBRKAO CIJENE: BOCA VINA GA KOŠTALA VIŠE NEGO ODMOR NA BALIJU

Australijanac ljetovao je na indonežanskom ostrvu proslavljajući rođendan sa prijateljima kada je napravio grešku. On i njegovi prijatelji odlučili su da naruče flašu vina zajedno sa večerom, navodi Australijanac opisujući svoju grešku na Facebooku.

Izabrali su flašu vina sa dna stranice: “Domaine Leflaive Chevalier-Monrachet”, berba 2004. sa cijenom od 1,7 miliona indonežanskih rupija, odnosno oko 170 australijskih dolara.

-Definitivno više nego što bih uobičajeno platio u Australiji, ali bila je rođendanska proslava. Stosedamdeset dolara nije strašno pa sam pozvao konobara, koji je napravio pauzu i pitao me: Da li ste sigurni, gospodine? – naveo je turista, koji priznaje da je bio malo uvrijeđen kada ga je konobar pitao.

-Rekao sam da ne brine misleći se u sebi kako smije da pomisli da ne mogu da platim 170 dolara za flašu vina. Popili smo cijelu bocu i uživali u večeri, a u jednom trenutku je izašao i šef da se upozna sa nama – objasnio je Australijanac.

Na kraju večeri platio je račun i nije mnogo obraćao pažnju. Međutim, kada je sutradan provjerio neprijatno se iznenadio.

Otkrio je da vino nije koštalo 1,7 miliona rupija, već 17 miliona, odnosno skoro 1.700 australijskih dolara.

-Ta večera je zapravo koštala više nego cijeli odmor – dodao je turista.

hayat.ba