“Rekli su mi da je dam u dom”: Lorena (4) trpi velike bolove, a ne ume da kaže

Region

Mala Lorena Glišić (4), devojčica iz mesta kod Uba, željeno je dete iz uredno vođene trudnoće, ali su njeni roditelji posle rođenja primetili da slabo pomera glavu, ručice i noge i da ih ne prati pogledom. Tada su shvatili da im je život zadao najveću borbu, borbu za život deteta i njeno srećno odrastanje.

Dijagnostikovani su joj hipertonus, strabizam i cerebralna paraliza.

Njena majka Sara za priča kako su najpre primetili simptome, kao i kako se mala Lorena namučila odmah po rođenju.

– Lorena nije mogla da drži glavu, a na rođenju je dobila ocenu devet, nije mogla da nas prati pogledom, da se odaziva na majčin glas. Ima veliko oštećenje mozga i preležala je citomegalovirus. Kasni u psihomotornom razvoju, puzi, ne sedi, ne stoji, ne hoda i ne govori – priča Sara za naš portal.

Kako kaže, bili su u svim bolnicama, a jedina nada je ona u Ćupriji gde dolaze stručnjaci iz Rusije koji rade operacije.

– Do sada je imala šest operacija, a ima samo četiri godine – priča majka i dodaje:

– Za jednu operaciju je potrebno oko 7.000 evra i svake godine će morati da ide na operacije jer njeno telo nije u stanju da se samo razvija. Ona je bila i na lečenju matičnim ćelijama, dva puta ali to nije urodilo plodom.

Sara kaže da nikada neće zaboraviti dan kada je saznala da joj sa detetom nešto nije u redu.

– Bili smo u Beogradu, čekali rezultate a onda nam je doktor rekao da nam je bolje da napravimo novo dete, i da nju damo u dom, ali ja na to nikada nisam pomislila. Moja Lorena, je naš ceo svet, a moja svekrva, muž i ja smo stalno oko nje i nastavljamo da se borimo. nadamo se najboljem i da ta operacija prođe u najboljem redu – priča majka u nadi da će spasiti svoju mezimicu i obezbediti joj srećno odrastanje kakvo svako dete zaslužuje.

Najveća bol koja se ne može opisati rečima.

– Ima slabovidost i totalno oštećenje sluha, ne čuje i ne razume, ugrađen joj je kohlaerni implant, počela je da povređuje sebe i da se grize, jer ne može da kaže šta je boli i na taj način komunicira – priča hrabra majka.

Ukoliko želite da pomognete Loreni da prohoda i da odraste, to možete učiniti na sledeći način:

Upišite 879 i pošaljite na 3030

Uplatom na dinarski račun:

160-6000000766377-12

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000000766265-57

IBAN:

RS35160600000076626557

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

dijasporainfo.net