OSTAO JE SAM SA BAKOM I DEKOM! Kristijana (8) je majka ostavila, a otac mu je u bolnici, želje su mu skromne, samo JEDNO traži

Region

Kristijan Simonović (8) iz Radovnice živi sa bakom i dekom, bez ikakvih primanja, jer dedi fale 3 godine radnog staža da bi ostvario penziju. Traže samo krevet, “nemamo gde da spavamo, kreveti su nam propali”.

Kristijana je majka ostavila, a otac zbog psihičnih problema se već mesecima nalazi u bolnici.

– Kreveti su nam najpotrebniji, Kristijan i ja spavamo zajedno, stavljam krpe, ali ne pomaže, sve je trulo i izlaze žice – skromno priča deda Danča i nastavlja:

Do pre dve godine sam radio, zarađivao sam lepo. Zarađivao sam jako lepe dnevnice, to se i vidi, ali sam propao, imam 62. godine. Ne radi ni supruga, socijalno ne primamo.

Kao što se iz deda Dančine priče moglo čuti, radi se o porodici koja živi teško, ali koja za svog unuka žele sve najbolje, što je i bio razlog zašto su pozvali Tamaru Misirlić da im pomogne.

– Ja sam njemu deda, mi to dete želimo da odgajamo i da ima sve kako treba. Ovde su nam popucala stakla, nemam novca ni da ga kupim – priča deka Danča.

Životna priča porodice Simonović steže i najtvrđa srca.

– Kristijan i ja spavamo zajedno, stavljam krpe, ali ne pomaže, sve je trulo i izlaze žice. Najpotrebniji su nam kreveti, novi prozori i nešto gde možemo da odložimo stvari. Bolesni smo i supruga i ja. Žena je imala operaciju, a ja imam rak na debelom crevu lečim se u Beogradu. Imam ćerku koja mi daje mleko za unuka pa tako nekako preživljavamo – priča Danča.

Ukoliko želite da pomognete porodici Simonović, to možete učiniti na sledeći način:

RAČUN ZA DONACIJE

200-3453980101008-90 Primalac: Fondacija “Tamara Misirlić” Svrha uplate: Pomoć porodici Simonović

Devizni: RS35200345398010198860 SWIFT/BIC: SBPORSBG

PayPal: fondacijatamaram@gmail.com

SMS na 5800

Kurir.rs