Nakon šest kćerki, Goran sa Suvobora dobio je sina: Ipak, ovom domaćinu i ponosnom ocu život su potpuno promenila ženska deca

Zanimljivosti

Gde čeljad nije besna ni kuća nije tesna

Za selo Pranjane na Suvoboru kažu da je među najživljim u Srbiji. Mnogo mladih parova odlučuje ovde da ostane i formira porodicu, pa su škola i vrtić iz godine u godinu sve puniji.

Domaćin koji je na ličnom primeru najbolje pokazao kako se bori sa belom kugom je Goran Milutinović, koji iz prvog braka ima troje, a iz drugog četvoro dece. Ono po čemu je poseban jeste to što je nakon šest kćerki dobio sedmo dete – sina.

Mada, kako kaže, o tome uopšte nije razmišljao

Svi kažu da nisam stao dok se nije rodio dečak. Oni koji me dobro poznaju znaju da nisam takav, jednostavno to je sudbina, da budem bogatiji i srećniji sedam puta od mnogih drugih, ovo bogatstvo ne bih menjao za milione – kaže Goran iz Pranjana.

Kada se rodio sin slavilo se do duboku u noć, mada se i ćerkama jednako obradovao. Ističe da gde čeljad nije besna ni kuća nije tesna.

– Kako su se ćerke rađale, menjale su mi život iz korena. Sve poroke koje sam imao ostavio sam zbog njih, smatrajući da treba da im budem uzor i da ih izvedem na pravi put. Jednostavno, kao roditelj smatrao sam da onaj ko ima šest devojčica ne treba da ima loše manire. One se slažu kao velike devojke i uvek su tu da pripaze jedni na druge. Naročito najstarija kćerka koja ide na fakultet, ali i pomaže sve što treba oko najmlađeg brata Lazara – priča ovaj ponosni otac.

Velika je podrška supruzi Kristini, koja uprkos velikim obavezama oko četvoro dece sve uspeva da stigne.

– Iskreno, kada sam saznala da sam trudna četvrti put, bila sam u šoku. Ne mogu da kažem da je bilo strašno, ali još jedna beba u kući, još jedni grčevi, pa rast zubića, sve to mi je prolazilo kroz glavu. Kada sam otišla na drugu kontrolu saznala sam da nosim dečaka, u šta nisam mogla da poverujem. Pitala sam doktora da li je siguran u to što mi priča, a on se samo nasmejao i klimnuo glavom – priča Kristina.

Kad su stupili u brak nisu se nadali da će se u zajedničkoj ulozi roditelja ostvariti čak četiri puta, ali su sa velikom radošću prihvatili ovaj dar od Boga. Kada je posle šest kćerki stigao dečak, susreli su se i sa jednim malim “problemčićem”.

– Sve je išlo spontano, tako da smo se lako navikli, napravili razmeštaj u kući kako bismo ga prilagodili deci, jedino gde smo imali problem jesu stvari. Imali smo garderobicu samo za devojčice. Onda su krenule pripreme, kupovina stvari za dečaka, pa krečenje sobe u plavo i sve ostalo – dodala je ona.

24sedam.rs