Liječnici su rekli da beba neće preživjeti, no dječak je napunio 4 godine i pravi je genij

Zanimljivosti

Skeptični liječnici su rekli roditeljima da beba vjerojatno neće preživjeti nakon poroda, no dječak je napunio 4 godine i pravi je genij.

Jamie Mohr ima samo četiri godine, ali od samog početka premašuje očekivanja i prkosi izgledima!

Nakon što je saznala da je njezina posteljica prestala funkcionirati i više ne isporučuje hranjive tvari potrebne za život njezine bebe, Jamiejeva majka, Lorraine, donijela je odluku poroditi svog sinčića sa samo 28 tjedana.

Liječnici su rekli Lorraine da njezino dijete ima oko 10% šanse da preživi, a tada su Jamie i Bog pokazali što mogu!

S težinom od samo 580 grama pri rođenju, Jamie Mohr brzo je ispunio razvojne ciljeve i liječnici su mu dopustili da ode kući iz bolnice samo 11 tjedana nakon rođenja!

Otprilike 11-13% beba rođenih u Sjedinjenim Državama smatra se nedonoščadima. A 69% porođaja blizanaca, trojki ili više djece rezultira prijevremenim porodima – onima koji se dogode prije 37 tjedana trudnoće. Jamie je rođena mnogo tjedana prije punog termina.

Majka je počela primjećivati dječakovu inteligenciju kada je napunio dvije godine
Lorraine, 38-godišnja viša policijska službenica u Glasgowu, Škotska, počela je primjećivati Jamiejevu inteligenciju kad je navršio dvije godine. Počela je raditi vježbe brojanja kod kuće, i za nekoliko tjedana, dijete je moglo brojati do 50, a ubrzo nakon toga i do 100!

Jamie Mohr sada broji na drugim jezicima! Lorraine je primijetila da je Jamie nakon gledanja emisije na YouTubeu u kojoj su likovi brojali na francuskom uspio učiniti istu stvar.

Opisala je kako ga je testirala, rekavši: “Nisam mogla vjerovati. Testirala sam ga, ušla sam na druge programe na španjolskom i japanskom, a on je počeo brojati i na tim jezicima.” Njemački i mandarinski također su dodani na popis!!

Lorraine ne zna odakle Jamieju takav dar. No, dijagnosticirana mu je hiperleksa, što je napredna i neočekivana sposobnost kod djece za čitanje i dekodiranje riječi nakon njihove kronološke dobi.

Dječak će uskoro krenuti u školu
Dječak već radi kalkulacije koje se očekuju od desetogodišnjih učenika. Jamie Mohr će krenuti u školu kasnije ove godine, a kada stigne, imat će na raspolaganju odgovarajući samostalni nastavni plan i program. Lorraine ne zna što bi njezin sin jednog dana mogao učiniti.

Nakon svega što je prošao, ona je jako zahvalna. “On je samo malo čudo, pogotovo nakon što mi je rečeno da će vjerojatno imati ozbiljan invaliditet ili poteškoće s učenjem. Baš sam ponosna na njega”, rekla je Lorraine.

Dodala je: “Više nisam iznenađena stvarima koje on može učiniti.”

novizivot.net