Zločin koji je šokirao Njemačku: Policija riješila ubistvo 12-godišnje djevojčice

Svijet

Dvije djevojčice priznale da su ubile vršnjakinju čije je tijelo nađeno u šumi

Dvije djevojčice su osumnjičene za ubistvo jedne 12-godišnje učenice čije je tijelo pronađeno u šumi u zapadnoj Njemačkoj tokom vikenda, kazali su jučer tužioci. U slučaju koji je šokirao Njemačku, policija je u nedjelju pronašla tijelo djevojčice identifikovane samo kao Luiz blizu biciklističke staze u šumi.

Policija je utvrdila da je djevojčica preminula od višestrukih uboda nožem i krvarenja koje je uslijedilo, kazao je novinarima tužilac Mario Mannweiler novinarima, dodajući da oružje još nije nađeno.

“Vjerujemo da je ovaj zločin počinilo dvoje djece”, kazao je on. Zbog toga što imaju 12 i 13 godina, one ne podliježu krivičnom zakonu koji se u Njemačkoj primjenjuje za maloljetnike od 14. godina, ističe Reuters. Nema naznaka da je još neko umiješan niti naznaka seksualnog napada, kazao je Mannweiler, odbijajući da iznese više detalja. On je istakao da su osumnjičene djevojčice predate socijalnoj službi.

Lokalni mediji su prenijeli da su osumnjičene dvije djevojčice koje su poznavale ubijenu djevojčicu, a šef odsjeka za ubistva policije u Koblenzu Florijan Locker je kazao da su one priznale ubistvo.

Ubijena djevojčica je posljednji put viđena tokom posjete prijateljici a pješke je krenula kući u subotu oko četiri i po popodne, naveli su lokalni mediji. Najkraći put do kuće je vodio kroz šumu, a pošto se poslije izvjesnog vremena nije pojavila, njeni roditelji su alarmirali policiju.

Nakon njenog nestanka pokrenuta je masovna operacija potrage u kojoj su učestvovale desetine policajaca, dronovi i psi tragači.

Stanovnici malog grada Frudenberg, koji se nalazi 80 kilometara istočno od Kelna, u šoku su zbog ubistva a zastave su u znak žalosti spuštene na pola koplja.

fokus.ba