Majka nastradale djece “samo gleda u jednu tačku”, otac još uvijek ne zna za sudbinu djece

Region

Nakon što su izgubili četvero djece u požaru u Novom Pazaru, majka Amra i otac Abdul se nalaze u teškom stanju. Amra je primljena u psihijatrijsku bolnicu, a Abdul se nalazi na operaciji presađivanja kože.

U stravičnom požaru 5. marta u Novom Pazaru tragično je nastradalo četvero djece starosti između šest mjeseci i pet godina. Njihovi roditelji su sa opekotinama opasnim po život prebačeni u bolnicu.

Majka nastradalih mališana je u bolnici saznala da je u petom mjesecu trudnoće.

“Saznala je da je peti mjesec u bolnici, nakon što su joj rekli da joj je četvoro djece preminulo. Amra ni ne zna u kom stanju joj je muž. Njena prva reakcija kada je saznala da su poginuli bila je teška za gledati, bacala se i vrištala po celoj sobi. Nakon toga su je prebacili u psihijatrijsku bolnicu, ne želi nikakav kontakt ni sa kim. Samo gleda u jednu tačku i ne priča ništa, izbacuje sve iz svoje sobe”, ispričao je rođak ove porodice za Blic.

Eslam, brat Abdula koji se trenutno bori za život, ističe da je ovo velika tragedija za njihovu porodicu, te da otac nastradalih mališana i dalje ne zna da su mu djeca stradala.

“Kada se dijete povredi, to jako boli roditelje. Ne mogu ni da zamislim kakav je osjećaj izgubiti jedno dijete, a ne četvero! Ja sam njihov ujak, i ovo mnogo boli”, rekao je Eslam.

Napominje i da je cijela porodica bila fokusirana na Abdula, te da nisu imali priliku čak ni da tuguju.

“Moj brat ne zna da su mu djeca stradala, mnogo nam je teško”, dodao je.

Rođak ove porodice kaže da se tragedija desila u sobi u kojoj je bilo četvero djece, dok su roditelji spavali u dnevnoj sobi.

“Uzrok požara je vjerovatno bila grijalica, neko od djece, verovatno ovi stariji, okrenuli su ključ u bravi i zaključali se. U trenutku kada je izbio požar, djeca su počela da vrište i zovu roditelje. Otac je pokušavao da razvali vrata, ali bilo je kasno”, priča utučeni rođak.

Kako kaže, sam Bog im je poslao to dijete koje je sada u stomaku, moraju zbog njega da budu dobro.

Otac četvero mališana živ je gorio dok je pokušavao da spasi svoju djecu, tvrde očevici ovog strašnog događaja. Nesretni čovjek je preko terase pokušao da uđe u sobu gdje su mu bila deca, ali nije uspio da otvori vrata.

Ljekari u novopazarskoj bolnici rekli su da su tijela troje dece bila praktično ugljenisana prilikom prijema, dok je četvrto dijete davalo znake života, ali su opekotine bile toliko jezive da ni reanimacijom nije moglo biti spašeno.

Komšije ove porodice kažu da ne pamte tako veliku tragediju u njihovom kraju.

radiosarajevo.ba