Ove poznate Srpkinje postale su majke u petoj deceniji: „Roditeljstvo u četrdesetim je svesnije i, u mom slučaju, bolje“

Region

Da nikad nije kasno i da uvek treba imati nadu, pokazale su nam neke od poznatih žena koje su rodile decu nakon 40. godine života.

Nakon što su se ostvarile na polju karijere, zaradile dovoljno novca i pronašle pravog partnera ili odlučile da budu samohrane majke, odlučile su se za jedan od najbitnijih koraka u životu. Iako je primera sa strane javne scene mnogo više (Monika Beluči, Hale Beri, Eva Longorija, Marša Kros…) i među našim poznatim damama ima dosta onih koje su postale majke u petoj deceniji.

Reperka Ivana Rašić, poznatija kao Sajsi MC, porodila se pre neki dan i na svet donela devojčicu kojoj je dala ime Nataša. Sajsi trenutno ima 41 godinu, a bila je aktivna i u devetom mesecu trudnoće, pa se nedavno pojavila na „Pesmi za Evroviziju“ kako bi podržala kolegu Sava Perovića.

Samo nekoliko dana pre porođaja objavila je album pod nazivom „Ivana Rašić“.

Producentkinja i voditeljka Tamara Grujić takođe je nakon četrdesete rodila svoje prvo dete. To je bilo 2019. godine, u trenutku kada je Tamara imala 42. Ona je otvoreno govorila o svojoj trudnoći, koja je prošla bez ikakvih problema.

„Ja sam odlično, da ne ureknem, ljudi reaguju veoma emotivno i razneženo na moje stanje. Svima je drago da sam u drugom stanju, a ja se osećam super. Imala sam sreću zaista da trudnoću podnosim odlično i da sam bukvalno trudna provela 26 nedelja na terenu, radeći tokom cele trudnoće pune dve sezone, i da ne ureknem, treba da snimamo još dve nedelje“, pričala je ona tokom trudnoće.

Međutim, na početku veze sa svojim partnerom Tamara je zatrudnela i doživela spontani pobačaj, o kom je takođe govorila.

„Nama se to desilo u najturbulentnijoj našoj godini, u prvoj godini zabavljanja. Mi smo se strašno zalepili za tu trudnoću i bila sam u šoku kada se to desilo. Bilo je vrlo rano u našem zabavljanju i mi smo se svi primili na tu ideju, da onda kad se desio spontani, meni je to bilo nestvarno. Odeš na pregled u devetoj nedelji trudnoće i tebi ona kaže, ‘nema srčane radnje’. Ta rečenica je sama po sebi katastrofa“, rekla je svojevremeno Tamara, koja je godinama kasnije postala majka devojčice.

Voditeljka Maja Žeželj svoje prvo dete, ćerku Lenu rodila je u 41. godini, a dve godine kasnije na svet je donela dečaka Marjana.

„Često kažem da je dobro što se nisam ranije porodila, sada bih imala petoro. Prvi put sam se pitala da li sam stvarno trudna i radila sam testove, dok sam drugi put posle nedelju dana jednostavno znala. S prvim detetom stomak mi se samo nazirao, a s drugim mislim da sam dve nedelje bila trudna, a stomak mi je bio kao da sam u četvrtom mesecu“, ispričala je voditeljka.

Publika je glumicu Ljiljanu Jakšić zavolela kroz seriju Kursadžije. Popularna Salveta se sa 52 godine ostvarila kao majka i svoj život u potpunosti je posvetila odrastanju naslednice. Ona je ćerkicu dobila putem vantelesne oplodnje.

Glumica Danijela Vranješ pre 5 godina na svet je donela svoje prvo dete, devojčicu Emu. Glumica se prvi porodila u 43. godini, što je izazvalo veliku pažnju javnosti.

„Nisam se spremala da budem mama. Nikada nisam ni mislila da ću to postati i ta tema nije me opterećivala. Družila sam se, putovala, živela rasterećeno i bez razmišljanja o tome hoću li se udati i imati dete. To je ljudima veliki kamen spoticanja. Mnoga deca rađaju se u pogrešnim vezama, jer se potomstvo i brak jure. Takođe, brojne divne veze su upropašćene jer parovi ne mogu da imaju decu, pa idu na vantelesne oplodnje, ženi se od hormona raspadne psiha, a zatim i odnos. Sve što je na silu, nije dobro“, rekla je glumica, koja smatra da je ćerku rodila u pravo vreme:

„Roditeljstvo u četrdesetim je svesnije i, u mom slučaju, bolje. Nisam nervozna mama, nisam uplašena, željna života, zabave, provoda. Spremna sam za svoje dete.“

Rok pevačica Snežana Mišković Viktorija takođe je postala majka posle četrdesete. Naime, ona je 1998. godine na svet donela ćerku Taru.

Pevačica Goga Sekulić je 2018. godine, kada je imala 41, postala majka. Ona je rodila sina kom je dala veoma neobično ime – Vasilij Andrej.

“Baš sam posvećena majka i non-stop sam sa njim sem kada je u vrtiću. Čak ga odvedem kasnije, a uzmem ranije! Nemam dadilju! Majčinstvo me je promenilo, ali u razumnoj meri“, ispričala je za medije jednom prilikom pevačica, koja je inače zatrudnela prirodnim putem sa sportistom Urošem Domanovićem, od koga se rastala nekoliko godina posle rođenja naslednika.

Voditeljka Slađana Slavković-Jovanović dve nedelje posle 47. rođendana postala je majka.

„Trudnoća i porođaj bili su toliko lagodni da mi je prosto neprijatno da to naglašavam zbog svih mama koje se namuče dok ugledaju svoje bepče“, ispričala je ona jednom prilikom.

nova.rs