Stravičan sudar u Mađarskoj snimile kamere. Ispod jednog od automobila pronašli tijelo

Svijet

Trideset i dva automobila, pet kombija i pet kamiona sudjelovalo je u subotnjoj masovnoj nesreći, a među vozilima zapalilo se devetnaest osobnih automobila, kombi i kamion

U stravičnoj nesreći na mađarskoj magistrali M1 na području Herceghaloma, u subotu je poginuo muškarac (44), čije su tijelo pronašli ispod olupine izgorjelog automobila, priopćili su u nedjelju ujutro iz Policijske uprave Budimpešte (BRFK).

– U jednoj od najtežih prometnih nesreća u Mađarskoj ozlijeđeno je 40 osoba, od kojih je jedna smrtno stradala; dvije osobe su u životnoj opasnosti; 12 osoba, četvero djece i osmero odraslih, zadobilo je teške tjelesne ozljede, dok je 25 osoba, 6 djece i 19 odraslih, zadobilo lakše tjelesne ozljede – objavila je policija.

Trideset i dva automobila, pet kombija i pet kamiona sudjelovalo je u subotnjoj masovnoj nesreći, a među vozilima zapalilo se devetnaest osobnih automobila, kombi i kamion.

A mađarski mediji objavili su i snimku s kamere kamiona koja je zabilježila trenutak stravične nesreće.

– Mogući uzrok lančanog sudara na mađarskoj autocesti u subotu, u kojem su sudjelovala 42 vozila, je lokalizirana prašinska oluja koja je vjerojatno naglo smanjila vidljivost – napisao je na Facebooku operater mađarskih autocesta.

24sata