Nenad posetio mesto u Kopenhagenu gde je ubijen njegov sin Petar: Rasplakao se kad je video cveće i sveće

Crna hronika

Petar je ubijen u blizini kuće u Danskoj

Dvojica srpskih mladića ubijena su u ponedeljak u Kopenhagenu kada ih je, iz nepoznatih razloga, napala grupa mladića.

Kako saznajemo, Petar Stešević (17), mladić poreklom iz Crne Gore, uboden je u srce, dok je njegovom prijatelju N.Š. (18) poreklom iz okoline Čačka, prerezan vrat.

Za danske medije se oglasio i otac ubijenog Petra, koji je kroz suze rekao da nijedan otac ne treba da sahranjuje svoju decu.

Dok su saslušavana dvojica mladića osumnjičena za ubistvo, u zadnjem redu sudnice sedelo je nekoliko rođaka ubijenih srpskih tinejdžera koji nisu mogli da zaustave smocije.

Petrov otac kaže da je njegov sin bio najvoljenije i najsrećnije dete na svetu.

“Kada je izlazio napolje uvek nam je pričao da nas voli, kad se uveče vrati uvek nas zagrli i ponovi da nas voli. Imao je osmeh topao kao sunce, vredeo je milijare”, kaže neutešni Nenad Stešević.

On je posetio mesto ubistva svog sina, a ono što ga je dodatno rasplakalo jesu cveće i sveće koje su ljudi ostavili. Kaže da se još ne miri da njegovog sina nema i ne zna kako će njegova porodica živeti bez Petra.

Nenad je juče u izjavi za Telegraf rekao da istraga ubistva još uvek traje i d anovih informacija nema.

“To su dečaci koji nikada nisu pravili probleme. Petar se bavio sportom, mi smo patrijarhalna porodica, tako sam i decu vaspitavao. Ja sam rođen u Kotoru, u Dansku sam došao pre 25 godina”, govori on.

Nenad danima prima saučešće zbog smrti sina, za kojeg kaže da je ubijen zajedno sa najboljim drugom.

“Mi smo Srbi iz Crne Gore, a Petrov drug je rodom iz okoline Čačke. Znaju se od druge godine, zajedno su išli u vrtić”, govori on.

Na saslušanju osumnjičenih, 16-godišnji dečak je pušten da se brani sa slobode, dok je 17- godišnjem mladiću određen jednomesečni pritvor.

Oba mladića negirala su krivicu.

Petrov stric Saša objavio je na Fejsbuku da će Petar biti sahranjen u sredu 15. marta na pravoslavnom groblju u Kopenhagenu.

(Telegraf.rs)