Ujak Ljubomir neutešan: Na devojčicu (3) pao orman, poginula je, a majka je izašla iz sobe samo na sekund

Svijet

“Verujemo da je otvorila vrata ormana i da je pokušala da se popne u njega. Tada ga je verovatno povukla i orman je pao preko nje. Kada smo je izvukli i dalje je imala puls, ali je ubrzo prestala da daje znake života”, rekao je Ljubomir

Trogodišnja devojčica preminula je prošlog petka nakon što je na nju pao orman u njenom domu u Veljkoj Lomnjici u Slovačkoj.

Malenu Dženifer je majka ostavila samu svega na minut u sobi. Čim je čula zvuk lomljave, majka devojčice je uletela u sobu, ali devojčica je već bila zarobljena ispod ormana. Majka je uporno pokušavala da izvuče dete, ali uzalud.

Ujak Ljubomir kaže da je Dženifer treće dete njegove sestre i da je bol zbog gubitka nesnosna.

“Svi smo slomljeni, i mi smo pomagali u njenom odgajanju”, priča Ljubomir.

Ljubomir kaže da se tragedija dogodila oko 15 časova.

“Svi smo pokušali da joj pomognemo, bila je naša princeza, malena, vesela, prelepa devojčica. Verujemo da je otvorila vrata ormana i da je pokušala da se popne u njega. Tada ga je verovatno povukla i orman je pao preko nje. Kada smo je izvukli i dalje je imala puls, ali je ubrzo prestala da daje znake života”, rekao je Ljubomir.

Policija istražuje šta se tačno dogodilo u petak u domu male Dženifer.

“U toku je istraga zbog sumnje na počinjenje krivičnog dela ubistvo iz nehata. Ispitujemo sve detalje ovog tragičnog događaja i u ovom trenutku ne možemo da pružimo više informacija”, saopšteno je iz policije.

Iz Hitne pomoći su potvrdili da su primili poziv, ali da nisu izlazili na teren.

“Dobili smo poziv da je došlo do povrede deteta, međutim, osoba koja nas je pozvala nije mogla da objasni povrede. Potom nam je saopšteno da će porodica odvesti dete u bolnicu i prekinuli su vezu. Tako da naša ekipa nije ni izašla na teren”, saopštili su iz Hitne pomoći.

Ujak Ljubomir i dalje kaže da je nejasno kako je došlo do tragedije. Tvrdi da je njegova sestra izašla iz sobe “bukvalno na sekund”, a da je, kada se vratila, zatekla svoju ćerkicu kako nepomično leži ispod komada nameštaja.

telegraf.rs