Tinejdžerica se zbog bolesti osjećala “bezvrijedno”, a tada su joj se motoristi pojavili pred kućom

Zanimljivosti

Jako je teško biti tinejdžerica s Aspergerovim sindromom. Zbog toga postoje brojni izazovi, a navigiranje srednjom školom može biti vrlo okrutno, posebno jer postoje nasilnici. Ova tinejdžerica s Aspergerom se osjećala „bezvrijedno“, no tada su stotine motorista došli da ju odvezu na maturalnu zabavu.

Što je Aspergerov sindrom? Prije je bila riječ o samostalnoj dijagnozi, no sada se gleda kao dio spektra autizma.

Aspergerov sindrom osobi otežava komunikaciju, interakciju i odnose s drugim ljudima. Kada upoznate osobu s Aspergerom primijetit ćete jednu od dvije stvari.

Prvo, te su osobe inače jako inteligentne, i drugo, imaju problema s druženjem s drugim osobama. Budući da vide svijet na drugačiji način, te osobe imaju jedinstvenu perspektivu.

Htjela se uklopiti i osjećala se usamljeno
Samo zato što su drugačije ne znači da se te osobe treba zlostavljati. Felicity Warburton je dozlogrdilo neprestano zlostavljanje. Ona je samo htjela biti normalna, htjela je da ljudi budu dobri prema njoj i da ju poštuju. Htjela se je uklopiti i ne osjećati se usamljeno.

U jednom trenu je čak razmišljala da si oduzme život jer nije mogla podnijeti zlostavljanje. No kroz podršku roditelja i Božju snagu, ona je počela prihvaćati i pozdravljati činjenicu da je drugačija.

Kada je došlo vrijeme za maturalnu zabavu, Felicityna mama, Kathryn Warburton, je odlučila zatražiti pomoć.

Napisala je na Facebook-u: „Felicity se jako radovala maturalnoj zabavi jer ju gleda kao priliku da pokaže nasilnicima da ju više ne mogu dotaknuti. Oni su ju toliko mučili da je prošle godine razmišljala o samoubojstvu tako da sam željela da njezina maturalna zabava bude sve što je ona zamislila.“

Kathryn je tako poslala poruku WAC Motorcycle klubu nadajući se da će se pojaviti jedan ili dva motorista da uljepšaju njezinoj kćeri dan. No, nije ni mogla zamisliti da će se pojaviti preko 300 motorista da otprate njezinu kćer na maturalnu zabavu.

Dawn Thomas, članica Kluba, je rekla: „Kontaktirala nas je Felicityna mama da vidi može li nekoliko motorista doći i odvesti ju na maturalnu zabavu. Uključilo se još nekoliko skupina te je na kraju 300 motorista otpratilo Felicity na maturalnu zabavu u vožnji njezinog života.“

Od motorista je dobila dokaz da je njezin život vrijedan
Iako Felicity živi samo nekoliko kilometara dalje od škole, trebalo je gotovo 30 minuta da stigne motorom na maturalnu jer je dolazilo sve više motorista. Ta divna djevojka, koja je mislila da je „bezvrijedna“ je dobila dokaz od 300 motorista da je i njezin život vrijedan.

„Svaki su ju dan zlostavljali i slamali no osjetili smo da ćemo nakon tog ponedjeljka na večer ponovno vidjeti svoju dragu i veselu Felicity kako uživa“, rekao je njezin otac, Rich, „Ona je predivna djevojka te nije zaslužila ništa loše tako da je predivno vidjeti ju tako sretnu.“

„Kada je sjela na taj motor, a ja sam pogledao u nju, kao da je vrijeme stalo te sam pomislio da se naša kćer ponovno vratila“, dodao je.

Bio je to divan način da se iskaže dobrota. Ne samo da su ti motoristi složni, nego su puni dobrote kojom su podsjetili jednu mladu dušu da je vrjednija nego što može zamisliti.

„Ljubav je velikodušna, dobrostiva je ljubav, ne zavidi, ljubav se ne hvasta, ne nadima se; nije nepristojna, ne traži svoje, nije razdražljiva, ne pamti zlo; ne raduje se nepravdi, a raduje se istini; sve pokriva, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi. Ljubav nikad ne prestaje.“ (1. Korinćanima 13,4-8).

novizivot.net