Sin je bosanskog radnika i hrvatske čistačice: Zlatan Ibrahimović je živeo u bedi i siromaštvu, supruga mu je prava lepotica, a svet je brujao o NJEGOVOJ PREVARI

Svijet

Zlatan Ibrahimović jedan je od najboljih sportista na svetu, sutra će napuniti 39 godina. Iako je danas na samom vrhu jednom prilikom je ispričao da su ga u prošlosti mnogi često ponižavali, osporavali, te da nisu verovali u njegov uspeh

Ibrahimović je sin bosanskog radnika i hrvatske čistačice, koji su se rastali kada je on imao dve godine.

Detinjstvo proveo je u malom stanu na četvrtom spratu naselja Rozengard u Malmeu. Bio je odbačen od okruženja.

– Niko nije verovao da mogu da uspem. Svi su me ogovarali, ponižavali, nazivali pogrdnim imenima. Mislili su da ću propasti, jer imam dugačak jezik. Smatrali su da imam bolesnu viziju, da se neće ostvariti. Ali, ja sam sanjao i dosanjao. I eto me ovde. A ti koji su me blatili? Sada mogu da pojedu svoje reči. To je moj najveći trofej.

Ibrahimović nije krio da je odrastao u teškoj bedi.

– Bili smo siromašni. Skupio je jedva novca da mi kupi krevet u prodavnici, ali nismo imali para za dostavu. Nosili smo ga zajedno do kuće. To je bilo fantastično. Vreme sam provodio i sa majkom, ali u suštini, živeo sam sa ocem. Jednom je celu platu dao da mi pokrije put u trening kamp. Nije imao za stanarinu, ali meni je dao novac.

Nedavno je Zlatan bio u centru medijske pažnje zbog navodne prevare sa voditeljkom Diletom Leotom, nakon što si italijanski mediji tvrdili da je njihovo poznanstvo “preraslo u nešto više od prijateljstva” sa zgodnom voditeljkom.

Fudbaler i zanosna voditeljka nisu se oglašavali ovim povodom, a Zlatan je u već braku sa 11 godina starijom Šveđankom, nekadašnjom manekenkom Helenom Seger.

Par ima sinove Maksimilijana i Vinsenta. Ipak, Helena nije klasična žena fudbalera, što je jednom prilikom i rekla.

Ona, kako je sama pričala u intervjuima, ne troši previše vremena na izgled, priznaje da ima prevelike usne i prekratke noge, bolje se oseća u farmerkama nego u dizajnerskim haljinama, ne voli šoping, nema kućnu pomoćnicu, uživa u brzoj vožnji na motociklu i skoro nikada ne daje intervjue.

Ali u jednom koji je dala jasno je istakla da sa svojim suprugom nije zbog novca:

– Kada sam upoznala Zlatana, imao je 21 godinu, a ja 32, imala sam karijeru i bogatstvo i nije mi bio potreban fudbaler da me hrani. Bila sam samostalna, a on čak nije bio ni moj tip muškarca. Prvi put kada sam ga videla, zagradio je svojim Ferrarijem moj Mercedes, videla sam samo njegov veliki nos i zlatni sat na ruci. Bila sam loše raspoložena i izvikala se na njega. Mislim da mu se to svidelo – rekla je Helena.

Koliko on nju obožava staje u samo jednu rečenicu.

– Kako to mislite žene? Ja volim samo jednu ženu, rekao je Zlatan Ibrahimović novinarki koja ga je pitala kakve žene voli.

blic.rs