Najdeblji dječak na svijetu se prepolovio: Imao je 192 kg, a sad je neprepoznatljiv

Zanimljivosti

Najdeblji dječak na svijetu, Arya Permana (12) iz Indonezije do prije nekoliko mjeseci imao 192 kilograma. Međutim, nad njim je obavljena operacija i kilogrami nestaju “k’o od šale”.

Arya je do prije nekoliko godina jeo samo nezdravu hranu, kupao se u malom bazenu u dvorištu, nije čak ni u školu išao, jer je hodanje bio ozbiljan izazov za njega, a takav način života doveo ga je do toga da ima 192 kilograma i “titulu” najdebljeg dječaka na svijetu.

– On jede za jedan obrok ono što pojedu dvije osobe. Uvijek je umoran i žali se da ne može udahnuti kako treba. Samo jede i spava ili se satima kupa u bazenu – rekla je jednom prilikom njegova mama za Daily Mail.

Liječnik mu je uveo ozbiljnu dijetu koja se bazira na voću i povrću
Arya je ovakav način života vodio do prije pet godina dana. Naime, liječnik mu je jednog dana uveo ozbiljnu dijetu koja se bazira na voću i povrću, morao je svakodnevno šetati, trenirati, plivati, a nakon četiri mjeseca izgubio je devet kilograma.

Naravno, svi su bili ponosni na njega, ali to je i dalje daleko od težine na kojoj jedan dječak treba biti.

Njegovi roditelji i te kako su bili zabrinuti za zdravlje svog sina, pa su u razgovoru sa liječnicima odlučili podvrgnuti ga operaciji koja će mu spasiti život.

Dvanaestogodišnjak je operiran, a u trenutku intervencije imao je 186 kilograma, a mjesec dana nakon operacije težio je 169 kilograma.

Za godinu dana bi mogao smršaviti još 100 kilograma
Njegova mama kaže da je Arya i dalje gladan, ali da njegov želudac jednostavno ne može više primiti onoliko hrane koliko je on unosio prije operacije.

Liječnici svakodnevno prate njegovo stanje, a prema njihovim procjenama, Arya bi mogao nastaviti gubiti kilograme. Iako je prošlo dva mjeseca od ove snimke, dječak je i te kako smršavio, zar ne?

novizivot.net