Dečak (4) rođen bez ruku i nogu je prvi puta prohodao – osvojio je srca svih koji su ga videli

Zanimljivosti

Camden je rođen bez ruku i nogu je prvi puta prohodao s 4 godine, a svojom hrabrošću je osvojio srca svih koji su ga vidjeli.

Prava hrabrost je boriti se protiv straha. Poanta je shvatiti čega se bojite i onda raditi na tome. Možemo reći da je ova porodica veliki borac u borbi za život.

Katie Whiddon je majka troje djece, od kojih je jedno rođeno bez četiri ekstremiteta. To je stanje koje se naziva amelia-phocomelia. Katie je bila trudna samo 18 sedmica kada je ultrazvuk pokazao da će se njezin sin Camden roditi bez ruku i nogu.

Naravno da je Katie bila shrvana, jer se kao i svaki drugi roditelj brinula kako će njezin sin raditi jednostavne, dnevne stvari.

Prije nego što je napunio drugu godinu, Camden je pokazao da on nije običan mali dječak. Njegova hrabrost ga je činila jakim i fokusiranim, te nije gubio nadu.

U ovom videu, možemo u pozadini čuti Katie, dok Camden pravi svoje prve korake prema njezinom partneru Cole Greenu. Camden sada ima 4 godine i hoda. Dječak sam ustaje i “hoda baš kao Nick”.

Radi se o Nicku Vujičiću, kršćanskom propovjedniku koji ima isti sindrom kao i Camden. Nick je proputovao svijet dijeleći svoju priču s milionima, govoreći kakav je to život bez udova, a također je i veliki mentor Camdenu i njegovoj porodici.

“Stvarno plačem. Ide ti tako dobro Camden. Zaista sam ponosna na tebe,” govori Katie. Ovo je zaista veliki korak za ovu porodicu.

dijasporainfo.net