BRAT (2) I SESTRA (3) ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT Otkriven uzrok smrti mališana koji su nastradali u požaru kod Bačke Topole, a jedan detalj SLAMA SRCA

Crna hronika

Dečak, star godinu i po dana, i devojčica, koja je u januaru napunila tri godine, brat i sestra S. I. i D. I., preminuli su od posledica požara koji se dogodio u kući u kojoj su živeli sa još šestoro starije braće i sestara i roditeljima, ocem Danijelom Ivanovićem (36) i njegovom ženom Pamelom Kolompar (30).

Požar, koji je porodicu zavio u crno, dogodio se u utorak ujutru posle sedam časova ujutru u Uskoj ulici broj 6 u Staroj Moravici.

Kako smo saznali na licu mesta, majka je otišla do prodavnice, otac je bio u dvorištu, kada je, najverovatnije varnica iz ložišta iskočila. Vatra je buknula, i dvoje starije dece, od četvoro koliko ih je u tom trenutku bilo u kući, su uspeli da izađu na vreme bez ozbiljnih posledica po zdravlje i život, međutim, najmlađi dečak i devojčica su ostali u prostoriji.

Kako “Blic” nezvanično saznaje, njihova beživotna tela su pronađena u blizini ložišta, grejnog tela. Deca su se ugušila od dima, a jedno od njih dvoje je zadobilo i opekotine.

Kako “Blic” saznaje u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici “u 7,30 sati su radnica Službe hitne medicinske pomoći iz Bačke Topole i vatrogasac DVD Stara Moravica prijavili da je izgorela kuća sa dvoje maloletne dece. Utvrđeno je da se u kući nalaze tela pokojne dece koja su preminula na za sada neutvrđen način.

-Sledi dalji rad na utvrđivanju tačnog činjeničnog stanja – navode u OJT.

Na licu mesta ekipa “Blica je tokom uviđaja zatekla forenzičara iz Policijske uprava Subotica, zamenika OJT Subotica, pripadnike Sektora za vanredne situacije, timove iz Policijske stanice Bačka Topola i vatrogasce, a neutešni članovi porodice stajali su u suzama i posmatrali kuću. Ubrzo su došli iz JKP “Pogrebno” Subotica i tela nastradala dece su odneta na obdukciju u Institut za sudsku medicine u Novom Sadu.

Danijel Ivanović, otac, nije imao snage da govori, posmatrao je uviđaj i vatrogasce sa očima punim suza. Jedva je izustio svoje ime i na pitanje novinara je rekao da ne može da govori.

-Znam samo da je otac bio u dvorištu, ostala deca su se spasila, dvoje ih je istrčalo napolje, a ostali su bili u školi – rekla je rođaka.

Isto je potvrdila Merima Kolompar, koja se predstavila kao sestra oca kome su nastradali sin i ćerka.

-Ne znamo šta se tačno desilo, ja sam sestra oca. Mnogo smo tužni i u šoku smo. Ovo je ogromna tragedija – rekla je Merima.

Ulicom su odjekivali jecaji žena, bliskih rođaka porodice, a prišla im je i radnica Centra za socijalni rad, jer su korisnici socijalne pomoći i rečima uteha je pokušala da ublaži bol i tugu.

“Blicu” je potvrđeno da nikada nije bilo prijave nasilja iz ove porodice, a jedan od komšija koji je stajao uz pojedine članove porodice i nemo posmatrao izgorelu kuću rekao je da Danijela smatra dobrim čovekom, i da niko nikada ne bi smeo da doživi tragediju ovih razmera.

-Duša me boli. Jesu siromašni, ali su dobri ljudi svi. Izgubiti dvoje dece je najgora kazna, a to niko ne zaslužuje. Svima nam je teško zbog svega što se dogodilo – rekao je meštanin Stare Moravice.

Još uvek nije poznat uzrok ovog tragičnog događaja, a prema prvim informacijama sa terena sumnja se da je vatra krenula iz ložišta, kada je iskočila jedna varnica i zapalila krevet.

blic.rs