IMA SKORO 3 METRA I NE PRESTAJE DA RASTE: Lekari su ŠOKIRANI, a način na koji ulazi u kuću mnoge je ostavio u ČUDU

Zanimljivosti

Sulejman Abdul Samed visok je skoro 3 metra i preti da obori rekord najvišeg čoveka na svetu.

Priča najviše žene na svetu koja je otkrila na koji način je počela naglo da raste, mnoge je oduševila, a najviši čovek u Gani ju je nadmašio visinom od neverovatnih 2,92 metra.

Naime, Sulejman Abdul Samed postao je veoma popularan u Gani i gde god da ode svi žele da se slikaju s njim, a sve zahvaljujući neuobičajenoj visini od skoro 3 metra.

Ta visina čini ga najvišim čovekom na svetu, međutim, postoji mali problem jer niko ne može sa sigurnošću da tvrdi da li sprave koje bolnica koristi za merenje pokazujutačne rezultate.

Sulejmanu je pre nekoliko godina dijagnostifikovan gigantizam i od tada svakog meseca ide na redovne preglede. Međutim, na poslednjem pregledu dogodila se neočekivana situacija. Sulejman je bio viši od skale u ordinaciji, a začuđena sestra odmah je pozvala kolegu.

On je sada viši od naše skale”, rekla je ona.

Njen kolega predložio je da uzmu motku, zakače je za vrh skale i pomoću nje pokušaju da izmere Sulejmanovu visinu, piše Yahoo news.

Upravo zbog ovog nestandardnog načina merenja niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li je on zaista visok 289 centimetara. Vest o Sulejmanu brzo se proširila zemljom i zbog toga ga mnogi zaustavljaju i pozdravljaju na ulici.

Takođe, on ne može da vozi automobil jer su mu noge toliko velike da ga sprečavaju da pravilno drži volan, ali i da stane u auto. Da bi ušao u kuću, on mora u potpunosti da savije leđa jer je okvir od vrata suviše nizak za njega.

Kada su ga stručnjaci izmerili ispostavilo se da je visok 223 centimetara, što je mnogo manje u odnosu na ono što su lekari u bolnici rekli.

Iako trenutni rekord drži Turčin koji je visok 247 centimetara, Sulejman ne haje i kaže da se nada da će ga jednog dana prestići.

“Još uvek rastem. Ko zna, možda ću i ja jednog dana dostići tu visinu. Na svaka tri do četiri meseca vidi se pomak u mojoj visini”, kaže on.

info.rentasasia.com