TRAGEDIJA U NOVOM PAZARU Ocu koji je živ gorio i pokušao spastiti djecu bore se za život: ‘Za mališane nije bilo spasa’

Region

U nedjelju je u Novom Pazaru u požaru poginulo četvero djece, od čega je najmlađe imalo tek šest mjeseci. Majka i otac su s opekotinama drugog, trećeg i četvrtog stupnja završili u bolnici

Prilikom ulaska u prostorije pod požarom, zatekli smo četiri maloljetnika koja su najvjerojatnije stradala od gušenja ugljičnim monoksidom. Otac i majka bili su ozlijeđeni u susjednoj prostoriji, rekao je načelnik za izvanredne situacije policije u Novom Pazaru, Darko Belić, piše Sandžak Danas.

U nedjelju je u Novom Pazaru u požaru poginulo četvero djece, od čega je najmlađe imalo tek šest mjeseci.

Majka i otac su s opekotinama drugog, trećeg i četvrtog stupnja završili u bolnici.

Za djecu nije bilo spasa
Dr Šefćet Hajrović, dječji kirurg iz Novog Pazara rekao je da su djeca dovedena u bolnicu u 7:45.

Za troje djece nije bilo spasa dok su četvrto pokušali reanimirati, ali bezuspješno.

– Sva djeca su na patologiji te će biti izvršena obdukcija. Deset minuta nakon djece dovedeni su roditelji. Majka ima lakše opekotine lica i podlaktice, a liječnici se još bore za život oca – kazao je doktor.

Otac na 45 posto tijela ima opekotine drugog, trećeg i četvrtog stupnja, hitno su ga prebacili u Beograd, dok je majka stabilno i nalazi se u novopazarskoj bolnici.

Obitelj je pričala samo na engleskom
Kako piše sandzakdanas.rs otac poginule djece je Egipćanin, a majka Bošnjakinja.

– Probudile su nas sirene Hitne pomoći, vatrogasci i policija… I kad smo pokušali izaći iz zgrade, vatrogasci su nam rekli da se vratimo u stan jer je došlo do požara i ima stradalih – kaže jedan od stanovnika zgrade za Kurir.

U zgradu su se doselili prije godinu dana, a čuli smo da im je stan kupio njen otac. Smjestili su se tu, bili su pomalo zatvoreni, a pričali su isključivo na engleskom jeziku – dodaju susjedi.

Ispričali su kako je žena najbolja studentica medicine kojoj je samo nedostajao doktorat. Susjedi vjeruju kako je to odgodila zbog brige o djeci.

24sata