na mestu stravične tragedije u Pazaru! Komšije u šoku: “Svi iz zgrade smo odgovorni za smrt te dece” (FOTO/VIDEO)

Region

Komšija je ekipi našeg portala rekao da smatra da se o deci nije adekvatno brinulo, te naveo da deca nisu videla bela dana devet meseci

“Svi ovde u zgradi snosimo odgovornost za smrt te dece” rekao je za 24sedam stanar zgrade u Novom Pazaru u kojoj je juče ujutru izbio požar u kojem su tragično nastradalo četvoro dece.

On je za ekipu našeg portala danas rekao da smatra da se o deci nije adekvatno brinulo, te naveo da “deca nisu videla bela dana devet meseci”.

U požaru koji je izbio juče u stanu u Novom Pazaru stradali su mališani uzrasta od četiri meseca do četiri i po godine, a njihovi roditelji teško povređeni.

Komšija je bio očevidac jučerašnje akcije spasavanja ove porodice iz buktinje koja je zahvatila njihov stan iz još uvek nepoznatog razloga.

– Ja moram to da kažem, celu noć nisam spavao…decu niko nije pominjao dok su bila tamo u sobi, sem oca koji je govorio na engleskom da se spasu deca. Muž i žena su bili na terasi, njima nikakva opasnost nije pretila, njima su stavljene merdevine, a niko tamo kod dece nije išao – kaže komšija ove porodice.

Onda se dodaje, policajac Arslanović, popeo uz druge merdevine i sekirom razbio vrata.

– Ja mu kažem: “Pazi se, stavi neku masku” i on je ušao unutra i počeo da iznosi decu. Ne znam šta bih sve rekao o njemu, jedini se on našao…Kad je izneo treće dete ja sam bio na prozoru, rekao sam mu da ima četvrto dete koje je malo i on se ponovo vratio i izneo to četvrto dete – kaže komšija.

Policajac, dodaje naš sagovornik, “ništa o sebi nije razmišljao”.

Jednostavno, život je svoj ugrozio da bi spasio tu decu – dodaje on.

On dodaje da su deca u 6.30 bila živa i da se “čula vriska kada je ustao”.

Iz MUP-a je juče saopšteno da je dojava o požaru stigla u 07.24 sati. Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Novom Pazaru, odmah po dobijanju dojave za jedan minut krenuli su na lice mesta i stigli za nekoliko minuta, gde su zatekli požar koji je već bio u razbuktaloj fazi, naveo je MUP.

MUP je navelo da su deca najverovatnije stradala od gušenja ugljen monoksidom.

24sedam.rs