Bravo, Angelina! Topićeva osvojila četvrto mesto na Evropskom prvenstvu, medalja joj izmakla za dlaku

Uncategorized

Presudilo je rušenje na nižim visinama

Šteta, šteta… Ali i veliko bravo za Angelinu Topić! Mlada i talentovana srpska atletičarka osvojila je četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u dvorani u Istanbulu, pošto je preskočila visinu od 1,94 metara.

U konačnom zbiru, presudilo je rušenje na visini od 1,86 metara, pošto je po svim ostalim parametrima bila izjednačena sa trećeplasiranom takmičarkom iz Ukrajine, Katerinom Tabašnik, koja je takođe završila takmičenje sa tri rušenja na visini od 1,94 metara.

Ispod Angeline ostale su takmičarke kakva je Julija Levčenko iz Ukrajine (1,94 metara), potom Kristina Honsel iz Nemačke koja se domogla visine od 1,91 metara, Morgan Lejk iz Velike Britanije (1,86 metara) i Danijela Stančiju iz Rumunije (1,86 metara).

Što se Angelininog nastupa danas tiče, ona je iz prve preskočila visinu od 1,80 metara, potom je iz druge “otklonila” visinu na 1,86 metara, baš kao i onu od 1,91 metara, a iz prve je uspela da preskoči 1,94 metara. Ipak, dva centimetra više su se pokazala kao nepremostiva prepreka ovog puta.

U borbi za zlato ostale su nenadmašiva Jaroslava Mahučik iz Ukrajine, kao i Brit Virman iz Holandije, koja zaista senzacionalno nijednom nije rušila do visine od 1,96 metara. Naravno, na toj visini je poklekla, pa je takmičarka sa istoka Evrope uzela najsjaniju medalju.

TOK TAKMIČENJA
– Gotovo je, nažalost… Angelina ruši i treći put, tako da ostaje na četvrtom mestu iza Katerine Tabašnik, koja je imala samo jedan prestup manje na nižim visinama, zbog čega je uzela bronzu.

– Nažalost, Angelina ponovo ruši na visini od 1,96 metara. Ima još jedan pokušaj da se umeša u borbu za medalju.

– Ali neće nju to da uzdrma, Ukrajinka je preskočila i 1,96 metara iz prve.

– Da li je ovo moguće… Brit Virman opet iz prve preskače visinu od 1,96 metara. Sada i Jaroslava Mahučik drhti za zlato.

– Angelina nažalost ruši prvi put na 1,96 metara, nije imala dovoljnu visinu. Pre nje je rušila i Katerina Tabašnik iz Ukrajine. Ruši i Julija Levčenko.

– Bizarno, u konkurenciji je preostalo pet takmičarki od čega tri iz Ukrajine. Brit Virman i Angelina Topić brane čast ostatka Evrope do kraja nadmetanja, a boje Ukrajine – Jaroslava Mahučik, Katerina Tabašnik i Julija Levčenko.

– Šteta, Brit Virman kvari sreću Angelini. Holanđanka je isto preskočila iz prve, a to se baš i nije očekivalo od nje… Kao i Jaroslava Mahučik, ali to je bilo potpuno očekivano, pošto Ukrajinka može da ide i preko 2 metra uvis. Topićeva trenutno na četvrtom mestu.

– BRAVO ANGELINA! IZ PRVE PRESKAČE 1,94 METARA! Trenutno je drugoplasirana!

– Šok, Lejk Morgan koja je ove sezone skakala i 1,99 metara, ruši trći put na visini od 1,91 metara. Konkurentkinja manje za našu Angelinu!

– BRAVO! BRAVO! Angelina preskače i visinu od 1,91 metara, sada je na šestom mestu!

– Opet ruši letvicu naša Angelina na visini od 1,91 metara iz prvog pokušaja. Ruku na srce, za sada su samo Julija Lepčenko i Kristina Honsel iz prve preskočile ovu visinu. Posle njih su to učinile još Jaroslava Mahučik i Brit Virman.

– Bravo! Uspeva Angelina iz drugog pokušaja da preskoči visinu od 1,86 metara, trenutno je sedma, pošto su ostale takmičarke otklonile ovu visinu iz prve.

– Nažalost, naša Angelina Topić je rušila prvi put na visini od 1,86 metara.

– Angelina Topić je bez ama baš ikakvih problema preskočila visinu od 1,80 metara iz prvog pokušaja! Bravo!

– Nažalost, Lazar Anić se povukao iz finala, jer ne oseća da zbog povrede može da pruži adekvatan rezultat i da se bori za medalju. Time ne želi da dodatno ugrozi i pogorša stanje. To znači da je osvojio osmo mesto na ovom Evropskom prvenstvu.

– Anićev prvi rezultat glasi na 2,48 metara, pošto je u prvoj seriji, kao što smo i najavili, samo protrčao kroz zaletište.

– Počelo je takmičenje u skoku u dalj, a za oko pet minuta gledamo na zaletištu i Angelinu Topić prvi put ovog jutra.

– Kako javlja komentator RTS za atletiku, Radoslav Simić, naš Lazar Anić će tokom prve serije samo protrčati kroz zaletište, kako bi osetio koliko može da ide daleko. Podsetimo, on ima blagu povredu zbog čega ne može da ima adekvatnu eksplozivnost.

– Već su predstavljene takmičarke u disciplini skok uvis, tako da se uskoro očekuje da naša Angelina bude prvi put na zaletištu.

KOMENTAR PRE TAKMIČENJA

I dok će se Lazar Anić takmičiti u disciplini skok udalj u izuzetno jakoj konkurenciji, a pošto je zauzeo tačno osmo mesto u kvalifikacijama sa skokom od 7,75 metara, sa druge strane, Angelina Topić je bila treća u skoku uvis sa preskočenom visinom od 1,91 metara.

Nadamo se da će nas oba naša takmičara ovog jutra obradovati, a bilo bi zaista lepo kada bi se nastavio kontinuitet medalja Srbije na šampionatima u atletici, koji je već uveliko započet.

Dobru pripremu za sve, takmičari su imali na nedavno završenom Državnom prvenstvu Srbije koje je održano u Atletskoj dvorani u Bajfordovoj šumi sredinom februara.

Telegraf.rs