Rugali su joj se zbog oca s Downovim sindromom, a ona je svima poslala srceperajuću poruku

Svijet

Još od djetinjstva svi su joj se rugali zbog oca koji ima Downov sindrom, a ona je svima poslala poruku kako ga ne bi nizašto mijenjala.

Od rane dobi, djeca u školi koji je Richie Anne Castillo pohađala su joj jasno davala do znanja da je njezin otac drugačiji. No ona ga ne bi ni za što mijenjala.

Svi su iskusili okrutnost u ranoj dobi. Važno je da roditelji nauče djecu da je u redu kada je netko drugačiji.

Prvih nekoliko godina Anneinog života bilo je lijepo i opušteno. Imala je dvoje roditelja koji su ju neopisivo voljeli. Tada je otišla u školu gdje je počelo zlostavljanje. No ona nije bila meta, nego njezin otac.

Prvi dan škole djeca su vidjela da je njezin tata drugačiji. Pitali su roditelje što s njim nije u redu. On tog treba Richie Anne živjela je životom neprestanog ruganja zbog Downovog sindroma njezinog oca.

Tako je rekla: „Kao dijete nisam te vidjela kao drugačijeg. Vidjela sam te kao mog tatu. Nisam razumjela zašto su mi se smijali i nazivali me abnormalnom. Kasnije sam to shvatila te sam postala kukavica”.

Zbog reakcija druge djece se Anne počela sramiti svog oca iako on nikada nije ništa loše učinio.

Počela je sve manje vremena provoditi s njim. On je bio uzrujan te se htio ponovno povezati s njom, no nije znao kako.

U konačnici je Anne odrasla te se odselila. Tek je tada shvatila kako se ponašala prema svom ocu.

On joj je dao tako mnogo ljubavi, a kako mu je ona uzvratila?

Tada se pokušala ponovno povezati s njim.

Ispričala mu se zbog svog ponašanja. Objasnila je da ne postoji ništa što je mogao bolje učiniti. Ujedno je odlučila što više vremena provoditi s njim.

Ove je godine njezin otac napunio 50 godina, a ona je odlučila progovoriti o svojim osjećajima na Internetu.

Objasnila je svijetu kako su nasilnici u školu utjecali na način kako je gledala na svog oca. Tada je progovorila i o stanju svog oca zbog čega je morao ići na mnoge operacije, no unatoč toga je uvijek imao osmijeh na licu te je bio hrabar.

Ujedno je otkrila da se ponekad i mučio. Bio bi slomljen i umoran od toliko operacija. Zbog toga bi ona danima plakala.

Rekla je da je najbolja stvar u vezi njezinog oca radost koju je donosio drugima. On bi uvijek uspijevao nasmijati i oraspoložiti druge ljude.

Poruku je završila rekavši mu koliko ga voli. Njezina je objava postala jako popularna te samo pokazuje koliko je važno povezati se s osobama koje ste povrijedili i reći im koliko ih zapravo volite.

novizivot.net